Çapa'da işten atılan ve sürgün edilen işçiler için eylem çağrısı

Çapa'da işten atılan ve sürgün edilen üç işçi için yarın bir eylem yapılacak.

Çapa'da işten atılan ve sürgün edilen işçiler için eylem çağrısı

İstanbul Tıp Fakültesi’nde işten atılan ve sürgün edilen üç işçi için bugün yapılacak bir eylem çağrısı yayınlandı. Yarın basın açıklaması ile birlikte oturma eylemi de başlatılacağı duyuruldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası ve Taşeron İşçileri Derneği’nin de destek vereceği eylem için yayınlanan açıklama şu şekilde:

“Tüm kamuoyuna çağrımızdır…

İşimize dönmek istiyoruz…

Ben Cemal Bilgin,

İstanbul Tıp Fakültesinde 10 yıldır taşeron şirketler aracılıyla hastabakıcı olarak çalışmaktaydım.  3 yıldır  işçi sağlığı ve güvenliği yasasına göre işçi baştemsilcisiyim.  Taşeron işçilerin sorunlarını ve hastane yemekhanesinde yaşanan gıda zehirlenmesini gündeme getirdiğim için işten çıkarıldım.

Ben Ali Doğan,

10 yıldır santral operatörü olarak çalışmaktaydım işitme kaybından dolayı aldığım meslek hastalığı raporu ile işten atıldım.

Ben Güneş Cengiz,

16 yıldır İstanbul Üniversitesi laboratuvarlarında laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktayım. Sendika temsilcisi olarak taşeron işçi mücadelesini yürüttüğüm için İstanbul Üniversitesi Avcılar Mediko’ya  sürgün edildim.

28.09.2016 Çarşamba günü saat 12.00’da İstanbul Tıp Fakültesi önünde yapacağımız basın açıklaması  ile başlatacağımız oturma eylemiyle işimize ve görev yerlerimize dönmek istiyoruz…

Desteklerinizi bekliyoruz…”