Can Dündar ve Cemaatçiler "umut nöbeti"nde buluştu

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşmasından sonra tutuklu kaldıkları süre boyunca tutulan "Umut nöbeti" Gülen cemaatine kaldı.

Can Dündar ve Cemaatçiler

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşmasından sonra tutuklu kaldıkları süre boyunca tutulan “Umut nöbeti” Gülen cemaatine kaldı. Cemaat ise bu fırsatı değerlendirip Can Dündar’a “Umut nöbeti”ne katılma çağrısında bulundu.

Tahliye edilmesinin ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Umut nöbeti” tutan meslektaşlarına teşekkür eden Can Dündar, “Küçücük bir çadırın, koskoca sarayı dize getirebileceğini gördük. Ama henüz bitmedi. 30 arkadaşımız daha içeride. ‘Umut nöbeti’ devam etmeli.” demişti.

Bu sözlerine ise cevap Gülen cemaatinin yayın organı Zaman gazetesinden geldi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecilere destek vermek için başlatılan umut nöbetini devralan Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş’ın sözlerini haber yapan gazete “Silivri’den Dündar’a çağrı: Umut nöbetlerine katılın” başlığını attı.

Haberde, nöbetlerin Can Dündar ile Erdem Gül’ün tahliyesine önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Aktaş, diğer tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmasını isterken, “Can Dündar, yazdığı bir haber nedeniyle içerideydi. Oysa hiç haber yazmadan bile içeride olan gazeteci var. Mesela Hidayet Karaca gibi. Neden içeride olduğunu kendisi de bilmiyor. Bu nöbetler daha sık devam etmeli.” diye konuştu.