Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e 5 yıl hapis cezası

Can Dündar "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" tan suçlu bulundu.

Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e 5 yıl hapis cezası

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları haberi” davasında mahkeme “darbeye teşebbüs” ten beraat kararı verdi.

Can Dündar “devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” tan suçlu bulundu. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Erdem Gül’e de devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi

Adana’da Ocak 2014’te mühimmat yüklü MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti Can Dündar’a yönelik suikast girişimini kınadı. Hükmün açık okunmasına karar verildi. Can Dündar ve Erdem Gül karar için duruşma salonuna gitti. Milletvekilleri ve gazeteciler de duruşma salonuna alındı.

Can Dündar-Erdem Gül davasında mahkeme, örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, darbeye teşebbüs suçundan beraatine hükmetti.

Mahkeme, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak suçundan Dündar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül’e devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.