Can Dündar ve Erdem Gül davasına gizlilik kararı geliyor

ABC gazetesinde yer alan habere göre; Can Dündar ve Erdem Gül'ün yarın görülecek MİT Tırları davasına gizlilik kararı gelmesi bekleniyor.

Can Dündar ve Erdem Gül davasına gizlilik kararı geliyor

ABC gazetesinde yer alan habere göre; Can Dündar ve Erdem Gül’ün yarın görülecek MİT Tırları davasının ilk duruşmasında davaya müdahil olan MİT’in başvurusu mahkeme tarafından kabul edildi. Bu durumda davaya gizlilik kararı gelmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılanacağı davanın ilk duruşmasına 2 gün kala, davaya çıkacak olan duruşma savcısını değiştirdi. ABC Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre ise, mahkeme yarınki duruşmada gizlilik kararı alacak.

14. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın görülecek davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT müsteşarlığı “müşteki” sıfatıyla yer alıyor. Mahkeme, MİT’in davaya müdahil olmak için yaptığı başvuruyu kabul etti. MİT’in de davaya müdahil olması nedeniyle mahkemenin yarınki duruşmada ‘devlet sırrı’ gerekçesi ile gizlilik kararı alabileceği öğrenildi.

Daha önce bazı duruşmalara bilirkişi olarak katılan MİT, uzun aradan sonra ilk kez bir duruşmaya ‘müşteki’ (davadan zarar gören kişi) olarak katılıyor. Davaya ‘müşteki’ olarak müdahil olan MİT, ayrıca yarınki duruşmada ‘tanık’ olarak da yer alacak.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yarın görülecek ilk duruşmasında Türkiye’de görev yapan aralarında büyükelçilerin de olduğu pek çok yabancı diplomatın takip edeceği öğrenildi. Ancak mahkemenin alacağı bir gizlilik kararı ile hem yabancı diplomatların hem de uluslararası meslek kuruluşlarının temsilcilerinin de duruşmayı izlemesinin önünün kesileceği bildiriliyor.