Caminin misafirhanesi kaçak çıktı, yıkım kararına "Kuran kursumuz yıkılıyor" diye itiraz edildi!

İzmir'in Konak İlçesi'nde, Camii'nin yanındaki ek misafirhanesi kaçak çıktı

Caminin misafirhanesi kaçak çıktı, yıkım kararına

İzmir’in Konak İlçesi’nde, belediyeden alınan izinle inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın, imar planlarında yol olarak görünen girişinin Osmanpaşa Camii’nin yanındaki ek misafirhanesi tarafından kapatıldığı tespit edildi. Belediye yetkilileri, bu gerekçeyle, apartmana ruhsat vermedi.

“İsmimin ‘cami yıkan başkan’ olarak anılmasını istemiyorum”

Yaklaşık 6 aydır sorunun giderilmesini bekleyen inşaat sahibi Bahattin Saraç, başvurduğu Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kendisine, “İsmimin ‘cami yıkan başkan’ olarak anılmasını istemiyorum” dediğini, bunun için de yıkım kararının uygulanmadığını iddia etti. Başkan Pekdaş ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Ek bölüm yıkılamadı

Belediye ekiplerinin adresteki incelemesinde, imar planlarında yol olarak görünen bölüme apartmanın otopark girişinin yapıldığı, ancak önünün Osmanpaşa Camii’nin yanındaki ek bina tarafından kapatıldığı tespit edildi. Belediye yetkilileri, bu gerekçeyle, apartmana ruhsat vermedi. Yol üzerine kaçak olarak yapılan cami misafirhanesi için 2009 yılında yıkım kararı alındığını öğrenen Saraç, belediyeye başvurdu. Ancak karar belediye ekiplerince, iki kez gün verilmesine rağmen, mahalle sakinlerinin, ‘camimiz, Kuran kursumuz yıkılıyor’ itirazları üzerine gerçekleştirilemedi. Yıkımın olmamasından dolayı yeni yapılan apartmana ruhsat da verilmedi, yanına yapılması planlanan inşaatlar da başlayamadı. Yıkım kararının biran önce uygulanmasını beklediğini söyleyen Bahattin Saraç, Konak Belediye Başkanı CHP’li Sema Pekdaş’ın kendisine “İsmimin cami yıkan başkan olarak anılmasını istemiyorum” dediğini iddia etti.