Camilerde çocuk oyun alanı açılıyor: 'Hadi Anne Camiye'

Çocuk bakım hizmetlerinin kamusal kaynaklarla yapılandırılmasına dair herhangi bir adım atılmazken camilerde çocuk oyun alanları açılmaya başlandı.

Camilerde çocuk oyun alanı açılıyor: 'Hadi Anne Camiye'
Samsun’da Bafra İlçe Müftülüğü tarafından 6 camide çocuk oyun alanı oluşturuldu. Çocuk bakım hizmetlerinin kamusal kaynaklarla yapılandırılmasına dair herhangi bir adım atılmazken camilerde çocuk oyun alanları açılmaya başlandı. Uygulamayı başlatan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Bafra İlçesi’nde ‘Hadi Anne Camiye’ temasıyla ilk uygulaması Kaşıkçı İyi Gün Camii’nde başlayan ‘Cami oyun alanı’ projesiyle ilgili “Çocukların camiyi sevmeleri konusunda önemli bir katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

Ekran Resmi 2016-07-07 13.34.37

Projenin iki yıl önce başlatıldığını dile getiren Müftü Çakı, “Cami cemaatinin yaş ortalamasını değerlendirdiğimizde yüksek olduğunu görüyoruz. Çocuğu olan bayanlarımızın çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için, genelde camiye gelemediklerini görüyoruz. O nedenle anneler camiye geldikleri zaman 0-6 yaşında olan çocuklarımızı camide eğlendirecek annelerini de rahat bir şekilde ibadet etmelerini sağlayacak bir proje başlatıldı. Bu proje hem annelerinin camide rahat namaz kılmalarını sağlarken çocuklarımızın da cami ile tanışmaları, camiyi sevmeleri konusunda önemli bir katkı sağlamaktadır” diye konuştu.