Cami inşaatında iş cinayeti

Mersin'de yapımı süren bi cami inşaatında iş cinayeti meydana geldi

Cami inşaatında iş cinayeti

Mersin’in Mut ilçesi Çatalharman Mahallesinde, yapımı süren bir cami inşaatının ikinci katında çökme meydana geldi. Çöken inşaattan yere düşen ve betonların arasında kalan 1 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi de yaralandı.

Merkez’e bağlı Çatalharman Mahallesinde meydana gelen olayda, mahallede inşaat çalışmaları devam eden caminin ikinci katında devam eden beton dökme çalışmaları sırasında çökme oldu.

Beton dökümünü yapan 5 işçiden üzerinde bulundukları tablanın çökmesi sonucu yere düştü ve 2 işçi betonların arasında kaldı. Olayın duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ile kurtarma ekibi sevk edildi. İnşaattan düşen ve betonların arasında kalarak yaralanan işçilerden Cemal Can (19) ekiplerin çalışmasıyla betonların arasından çıkarılıp ambulansla Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Sefa Çetin (18) ise 2 saatlik çalışmalar sonucunda göçük altında çıkarıldı. İnşaatta çalışan Özgür Tarhan (20), Suat Çetin (21) ve Nihal Türe (19) ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Çatalharman Derneği tarafından yaptırılan cami inşaatında göçük meydana geldiğini olayda 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin de Mut Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti.