Cam işçilerinden patrona ve sarı sendikacılara karşı birlik beraberlik mesajı!

Camda Sınıf Tavrı tarafından düzenlenen etkinlikte cam işçileri haklarının gasp edilmesine ve sendikalarının bu duruma ortak olmasına sessiz kalmayacaklarının ve mücadelelerini büyüteceklerinin sözünü verdi.

Cam işçilerinden patrona ve sarı sendikacılara karşı birlik beraberlik mesajı!

Şişecam patronunun yanında, sarı sendikacıların saldırısına maruz kalan cam i13077001_614866598673177_2674746916291232280_nşçileri Lüleburgaz’da “İşimiz, ekmeğimiz, sendikamız için” başlıklı buluşmada yan yana geldi.

Camda Sınıf Tavrı tarafından Lüleburgaz’da örgütlenen buluşmaya yüzlerce cam işçisi katılırken, toplantıda mücadele çağrısı yapıldı. Etkinliğe cam işçilerinin aileleri de katıldı.

Bilindiği üzere özellikle son birkaç yıldır Şişecam patronunun saldırısına göğüs geren ve verdiği mücadele ile mevzilerini kaybetmeyen cam işçilerinin karşısına son bir yıldır da sendikal ağalık sistemi çıkmıştı. Usulsüz genel kurullarla işçiden kaçırılan Kristal-İş yönetim kurullarını belirleyen sarı sendikacılar, itirazla ve muhalefetle karşılaşınca afallayarak kurtuluş yolunu Şişecam patronu ile işbirliği yapmakta bulmuştu.

Kristal-İş yönetiminin son saldırısı ise kendilerine karşı çıkan öncü işçileri sendika tüzüğüne aykırı davranmaktan dolayı ihraç etmeye çalışmak oldu. Mücadeleci kimlikleriyle bilinen 21 işçiden 3’ü sendikadan ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedildi.

Cam işçisinin mücadelesini büyüten faktörlerden biri de bu oldu. Geçtiğimiz hafta ihraç kararlarının gelmesi ile birlikte yan yana gelen işçiler bugün yapılan etkinliğin kararını almışlardı. Bugün yüzlerce cam işçisi yan yana gelerek Şişecam patronuna ve sarı sendikacılara karşı birlik beraberlik mesajını bir kere daha güçlü bir şekilde verdiler.

Etkinlikten satır başları ve konuşmalar şu şekilde:

Etkinlik cam işçisi Engin Çelik’in açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Sonrasında Eski Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Ahmet Aksungur cam işçilerine seslendi. Aksungur konuşmasında “Sendikayı kimin yöneteceğine patronlar değil işçiler karar verir. Ayağa kalkın, duruma el koyun, sendikanıza sahip çıkın.” dedi.

Kristal-İş Sendikası’ndan ihraç istemiyle disipline sevk edilen işçi Erkan Selamet ise “Ailemiz olan Kristal-İş sendikasından bizi atmaya kimsenin gücü yetmez!” diyerek işçi arkadaşlarını selamladı.

Etkinlikte sonra sırasıyla emektar cam işçisi Ramiz Özeren, Trakya Cam Fabrikası’ndan işçi İsmail Koç ve Sınıf Tavrı adına Av. Erkan Kılıç birer konuşma yaptı. Özeren tüm işçileri mücadeleye çağırırken, İsmail Koç ise “Kristal-iş Sendikası bizim için baba ocağıdır. Bizi kimse Kristal-İş’i bitirmek istiyor diye suçlayamaz. Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Sınıf Tavrı adına konuşmasını yapan Av. Erkan Kılıç ise, cam işçilerinin mücadele sürecini özetleyerek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu buluşma önemli ve değerlidir. Kristal-İş Sendikası’nın tarihi aynı zamanda geleceğinin de garantisidir. Bu buluşmanın önemli bir başlangıç olacağını düşünüyor ve cam isçisinin işi, ekmeği ve sendikası için mücadele ettiği sürece her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum. Mücadelenizde, mücadelemizde başarılar dilerim.”