Cam işçileri Kristal İş önünde

İşten atılan cam işçilerini tartaklayarak direniş çadırını yıkan Kristal İş Sendikası'nın Genel Merkez yöneticileri bugün yapılan basın açıklamasını onlarca çevik kuvvetin ve TOMA'ların arkasına saklanarak izlemek zorunda kaldı.

Cam işçileri Kristal İş önünde

İşten atılan cam işçilerinin kendilerini yalnız bırakan sendikalarını protesto etmek için kurdukları direniş çadırının dün Kristal İş Sendikası’nın Genel Başkanı Bilal Çetintaş öncülüğündeki bir grup tarafından yıkılması üzerine bugün sendika binasının önündeydiler.

İşten atılan cam işçilerini tartaklayarak direniş çadırını yıkan Kristal İş Sendikası’nın Genel Merkez yöneticileri bugün yapılan basın açıklamasını onlarca çevik kuvvetin ve TOMA’ların arkasına saklanarak izlemek zorunda kaldı.

İşçilerin ve basın mensuplarının darp edildiği dünkü saldırıdan sonra bugün bir basın açıklaması için bir araya gelen cam işçileri ve destekçileri halk “Boyun eğme” dövizleri taşırken Şişecam patronuyla anlaşarak işçileri işten atan sendika yönetiminin bu işbirlikçi tavrını cam işçisinin unutmayacağı bir kez daha vurgulandı.

 

Basın açıklamasında metal işçilerinin sarı sendikalara karşı başlattığı mücadelenin cam işçileri tarafından da yükseltildiği ve bunun tüm Türkiye’de emek hareketinin mücadelesi olacağı söylenirken mafyatik sendikacılık anlayışına karşı destek çağrısında bulunuldu.

Basın açıklaması sırasında sık sık “Kahrolsun sendika ağaları”, “Sarı sendika istemiyoruz” sloganları atıldı.