Çağlayan'da iki dava birden

MİT TIR'ları haberini yapan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılanmasına bugün devam ediliyor.

Çağlayan'da iki dava birden
MİT TIR’ları haberini yapan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılanmasına bugün devam ediliyor. Duruşma öncesinde Dündar ve Gül, Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın 3. oturumu başladı. Basına ve izleyicilere kapalı görülen davada gazeteci Emre Erciş tanık olarak dinlenecek. Can Dündar duruşma öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“İyi bir tesadüf oldu. Türkiye’nin basın özgürlüğünü ilgilendiren ve ifade özgürlüğünü ve barış özlemini dile getiren akademisyenlerin davası bir araya geldi. Çok daha güçlüyüz bugün burada. İki önemli damar Çağlayan önünde bir araya geldi. Bir tür çağlayana dönüşecek Çağlayan’da başlayan mücadele!”

Mahkeme, 1 Nisan’daki celsede, Dündar ve Gül’ün sorgusunu yapmıştı. Dündar ve Gül’ün avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini bildirmeleri için süre vererek davayı ertelemişti. Daha önce mahkemeye çağrılan ancak gelmeyen tanık Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı da bugün ilk kez yargıç karşısına çıkacak.