Büyükelçi suikastinden üç gün önce İHH'nin Hatay mitingi: Katil Rusya, kâfir Rusya

Karlov suikastının ardından İHH'nin 3 gün önce Reyhanlı'da düzenlediği miting de akıllardaki yerini koruyor.

Büyükelçi suikastinden üç gün önce İHH'nin Hatay mitingi: Katil Rusya, kâfir Rusya

AKP medyası, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastın ardından saldırganın kimliği ve örgütsel ilişkileri ile ilgili olarak Suriye’deki cihatçı çetelerin adlarını anmamaya özen gösterse de, cihatçıların Halep yenilgisinin ardından Türkiye’deki İslâmcı örgüt ve kuruluşların Suriye ve müttefiklerini hedef alan eylem ve söylemleri akıllardaki yerini koruyor.

Halep’te cihatçı çetelere yardım ulaştıran kuruluşların başında gelen İHH’nin, Karlov’a düzenlenen suikastten henüz üç gün önce Hatay’da düzenlediği mitinginde, Rusya “katil” “kafir” gibi sözlerle hedef alınmıştı.

tf

“Katil Rusya, Kafir Rusya…”

AKP destekli Özgür Suriye Ordusu’nun bayraklarını taşıyarak mitingde sık sık tekbirler getiren kalabalık, “Katil İran, Suriye’den defol!”, “Katil Rusya, Suriye’den defol!” sloganları atmıştı.

Mitingin konuşmacılarından olan ve Suriye’deki cihatçı çetelerle yakın ilişkisi bilinen ‘gazeteci’ Adem Özköse dinleyenlerine şu sözlerle seslenmişti:

“Allah’a, Kuran’a, Rasulullah’a yemin olsun ki, asla Halep’i unutmayacağız. Şii milisler, kâfir Ruslar, bugün Halep’i işgal etseler de bir gün Allah’ın izni ile Halep’e geri döneceğiz.”

Ey İran, ey Rusya…

Mitingin bir başka konuşmacısı, gerici İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi’nin kurucu ismi İhsan Şenocak ise, hem 2013 Haziran Direnişi’ni hem Rusya’yı hem de İran’ı hedef almayı başarabilen konuşmasıyla dinleyenlerine şöyle seslenmişti:

“Ey Antakya’nın ovaları, şahit ol, son nefesimize kadar Allah’u Ekber diyeceğiz. Bu yolda yenilmek yok: yenilgi yenilgi büyüyen bir zaferimiz var. Ey Halep, bil ki, yenilmeyeceğiz, yıkılmayacağız ve bu uğurda bedel ödeyeceğiz. Kardeşlerim, işte geliyorlar. Gezi’de geldiler, 15 Temmuz’da geldiler, yine gelecekler. Ey İran, ey Rusya, Ey Amerika, senin gelişini Kuran bize haber vermişti. Allah’a yemin olsun ki, Ebu Cehil’lerin önünde eğilmeyeceğiz.”

http://gazetemanifesto.com/2016/12/20/yeni-safakin-sefi-bu-sozlerini-hatirlar-mi-halep-intikamini-almasini-bilecektir/