Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “cihatçı nesil” programı

İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 201o yılında Mavi Marmara olayında ölen Furkan Doğan’ın “Allah yolunda nasıl şehit düştüğünü” anlatan ''Mavi Kırmızı adıyla yayınlanan kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıttı.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “cihatçı nesil” programı

İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 201o yılında Mavi Marmara olayında ölen Furkan Doğan’ın “Allah yolunda nasıl şehit düştüğünü” anlatan ”Mavi Kırmızı adıyla yayınlanan kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıttı.

Büyükçekmeçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Erkeçoğlu tarafından dağıtımı yapılan kitabı okuyan öğrencilerin 18 Nisan’da bir günlük seminere katılacağı bilgisi ise AKP’nin “dindar nesil” projesinin adımlarını gözler önüne seriyor.

Kitabın yazarı Ramazan Kayan,  Milat gazetesindeki köşe yazısında “Mavi Kırmızı” adlı kitabının reklamını yaparken “Bu kitap Mavi Marmara yolculuğumuzdan geriye kalan anılarımın Şehit Furkan Doğanı merkeze alarak yazıya dönüşmüş halidir… aynı zamanda şehitlerimize bir vefa borcumdur” diyor.

Yine “şehit olun” çağrısı

Ramazan Kayan aynı köşe yazısının da kitabı yazma amacını kaleme alırken “Bir şehidi yakından tanımak ve onu yaşadığı çağın gençliğine taşımak…” olduğunun altını çizerken Furkan’ın mesaj ve misyonunu yeni nesillere ilan etmenin kendisi için nasıl bir zorunluluk arz ettiğini belirtiyor. “Çünkü yeni neslin inşasında artık o bir rol modeldi. Öyleyse o rol modeli benim tanıtmam gerekirdi” derken AKP’nin eğitimde yürüttüğü gerici dönüşümün de hangi amaçlarla yapıldığını açıklamış oluyor.

Kayan’ın dağıtılan kitabının “kahramanı” hakkındaki “O, yaşarken de bir şehide yakışır gibi yaşamıştı… Şehadete yakışır bir hayat, cennete yakışır bir şehadetti onunki… Furkan, inşallah a’dan z’ye bir şehittir…” sözleri ise geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınında “Şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister”, “Keşke ben de şehit olabilsem” ifadeleriyle çocuklara “şehit olun” çağrısıyla örtüşüyor.

Ramazan Kayan kimdir?

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı da olan Ramazan Kayan, Malatyalılar Grubu olarak da bilinen Türkiye İslami Hareket (TİH) örgütünün 2 liderinden biri olarak da gerici terör organizasyonları içinde tarihsel yerini almış. 1990’lar ve 2000’li yılların başında Doğu ve Güneydoğu’da sayısız katliama imza atan Hizbullah örgütüyle bağlantısı bilinen TİH Malatyalılar Grubu’nun amaçlarının, bugün Suriye’de katliam yapan cihatçı çetelerin amaçlarıyla benzerliği dikkat çekiyor.