Bunlar işgalci ve faşisttir!

Yalana, demagojiye ve Goebbels propagandalarına inanmayın. AKP yandaşları büyük konuşuyor, havalı konuşuyor, iddialı konuşuyor ancak bunlardan daha önemlisi çok ama çok tehlikeli konuşuyorlar. Neymiş efendim, Türkiye hedefteymiş, büyük güçlerin hedefinde Türkiye varmış, Türkiye “omurgayı sağlam” tutmalıymış, “acımasız direniş” dönemiymiş, büyük güç haline gelmek için büyük bir mücadele gerekirmiş. Yani dedikleri, AKP iktidarına destek verin, yoksa... View Article

Yalana, demagojiye ve Goebbels propagandalarına inanmayın. AKP yandaşları büyük konuşuyor, havalı konuşuyor, iddialı konuşuyor ancak bunlardan daha önemlisi çok ama çok tehlikeli konuşuyorlar.

Neymiş efendim, Türkiye hedefteymiş, büyük güçlerin hedefinde Türkiye varmış, Türkiye “omurgayı sağlam” tutmalıymış, “acımasız direniş” dönemiymiş, büyük güç haline gelmek için büyük bir mücadele gerekirmiş.

Yani dedikleri, AKP iktidarına destek verin, yoksa Türkiye harap olur.

Yani dedikleri, AKP iktidarına destek verin, yoksa kaos olur.

Yani dedikleri, AKP iktidarına destek verin, Ortadoğu’ya hakim olalım.

Yemezler. Amacınız gerici iktidarınızı kaybetmemek. Bunun için vatan-millet-Sakarya edebiyatına sarılıyorsunuz. Hadi ordan!

Hatta ondan daha ilerisine gidip büyük güç olacağız, o yüzden önümüz kesiliyor palavrasına sarılıyorsunuz. ABD emperyalizmin taşeronluğunu büyük güç diye yutturmaya çalışıyoruz desenize!

Yeni Şafak baş yazarı ve AKP’nin ideologlarından İbrahim Karagül’ün yazdığı satırlar ibret vericidir.

“Katar’daki üs yetmez. Türkiye, bir an önce S. Arabistan’da, Lübnan’da, Yemen’de ve Suriye’nin her bölgesinde askeri olarak varolma yoluna gitmelidir. Bölgesel savaş hazırlığı varsa, bölgesel savunma hazırlığı da hızlandırılmalıdır.”

Bunlar beyin yıkamaktadırlar.

Sen önce büyük güçlerden haber versene ve sıkıysa açık açık yazsana! Kimdirler, nedirler, necidirler?

ABD’nin Türkiye’de kaç üssü olduğuna dokunsana!

NATO üyesi bir ülkenin ne anlama geldiğini yazsana!

Emperyalistlerle Türkiye arasında yapılan gizli anlaşmaları bildirsene! AKP döneminde kaç gizli anlaşma yapılmış bunları kaleme alsana!

Türkiye kapitalist bir ülkedir. Dünya kapitalist-emperyalist sistemine göbekten bağlıdır. Emperyalizmle hesaplaşılacaksa önce kapitalizmle hesaplaşmak gerek. Bir de “milli, ulusal, bağımsız” bir ülke olmak istiyorsan emperyalizmle mücadele gerek!

Boş konuşuyorsun boş.

Bu ülkeyi emperyalizmin taşeronluğuna oturtmak için edebiyat yapıyorsunuz.

AKP’nin ülkemizde nasıl iktidar olduğunu bilmeyen yok. 2001 yılında Ecevit hükümetinin bir borsa oyunuyla nasıl düşürüldüğünü, neler planlandığını bilmeyen kaldı mı?

Paralelci diye suçladıklarınızla bu ülkede yaptığınız operasyonların ABD emperyalizminin Ortadoğu’ya yönelik planlarının bir parçası olduğunu görememek için uyuşmuş bir beyine ihtiyaç var.

Ilımlı İslam ya da bizim deyişimizle uyumlu İslam kavramlarıyla sizin temsil ettiğiniz siyasetin somutlandığını bilmeyen mi var?

ABD, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerde hangi gizli anlaşmaları yaptığınızı ve Suriye’ye yönelik müdahaleyi planladıklarınız açığa çıkacaktır. Şimdi kalkmış büyük güçler bizi hedef seçti diyorsunuz.

Gizli İsrailcisiniz. Çünkü Suriye’nin parçalanması İsrail’in çıkarınadır. Siz Suriye’nin parçalanması için elinizden geleni yaptınız, yapıyorsunuz; buna da bugün bölgesel güç olalım, her yerde üs kuralım gibi yüksekten atarak kılıf dikiyorsunuz.

Emperyalizmin desteği ve onayı ile iktidar olursanız, emperyalizmin oyuncağı olursunuz. Şimdi de iktidarda kalmak için milliyetçiliğe sarılıyorsunuz.

Gezi olaylarında halkın tokadını yedikten sonra, bugün devletin partisi haline geldiniz ama yine de kendinizi güvende hissedemiyorsunuz. Bir de kalkmış Gezi Olayları dediğiniz bizim Haziran Direnişi dediğimiz halk mücadelesini AKP’ye karşı büyük güçlerin oyunu diye karalamaya çalışıyorsunuz. Yemezler!

Kalkmış Yemen’de, Arabistan’da, Lübnan’da, Suriye’nin her yerinde askeri üs çağrısı yapıyorsunuz.

Açık açık,

Savaş çağrısı yapıyorsunuz,
Suriye’yi işgal çağrısı yapıyorsunuz,

Bölgesel savaşın çıkması için yaygara koparıyorsunuz,

Ülkemizi savaşa sokmak istiyorsunuz.

İşgalcisiniz ve faşist düşünceyi temsil ediyorsunuz.

Ama başaramayacaksınız!

Çünkü kibriniz güçsüzlüğünüzden geliyor!

Osmanlı edasıyla konuşmanız ise başarısızlığınızın kof söyleminden başka bir şey değildir.

Çünkü aslında işbirlikçisiniz!