Bülent Arınç zehir zemberek: Sayfa sayfa 'kripto' FETÖ'cüleri yazdı

AKP'li Bülent Arınç, kendisini hedef gösterdiğini iddia ettiği ve 'ekran trolü' ismini verdiği medyadan bazı isimlere Twitter'den cevap verdi.

Bülent Arınç zehir zemberek: Sayfa sayfa 'kripto' FETÖ'cüleri yazdı

22. Dönem TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Star yazarı Ersoy Dede, Yeni Akit yazarı Mehtap Yılmaz ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için önemli ithamlarda bulundu.

Sık sık kendisine ve pek çok isme “Fethullah Gülen’e ağız dolusu küfretsen de yüreğimiz soğusa” diyen Ersoy Dede’ye, son günlerde tüm medyada yer alan “FETÖ’cülere gizli talimat, kendinizi gizleyin, Gülen’e küfredin, açık saçık giyinin, içki için” şeklindeki haberleri anımsatan Bülent Arınç, Dede’nin kendisini ele verdiğini yazdı.

Turgay Güler’in 27 Haziran’da “yakında her şey çok güzel olacak… Bekleyin” diyen bir tweet attığını; tıpkı Ersoy Dede gibi gizli ‘FETÖ’cü olduğunu ileri süren Arınç, “darbeyi müjdeler gibi tweetler atıyordun, hakim karşısında hesap vereceksin” yazdı.

Arınç’ın hedefinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de vardı.  Arınç açıklamasında, “Bütün operasyonların neticesi de Bülent Arınç’ı başa getirmekti” diyen Gökçek için, “Gökçek, Ak Parti kurulduğunda Ak Parti’ye karşı parti satın almış, Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize her türlü hakareti reva görmüştü. Rica minnetle, kapı kapı dolaşıp yüz suyu dökmesiyle Ak Parti’ye girdiğini herkes bilir. Cinlerin etkisiyle söylediği sözleri ciddiye almak mümkün değil. Gökçek, Ak Parti kurulduktan iki sene sonra kimlerin operasyonu ile partiye katılmıştır?” dedi.

‘Kriptocu Cemaatçiler’

Bülent Arınç iddialarında, asıl bu isimlerin “kripto cemaatçi’ olduğunu belirterek, ifşayı da onların tweet’lerine dayanarak yaptı. Özellikle de Turgay Güler’in attığı bir tweet’e dikkat çeken Arınç, “Turgay Güler’in 27 Haziran’da 2016’da yani 15 Temmuz darbe girişiminden 18 gün önce attığı twitleri çok ilginç. Aynen diğer paralelcilerin ‘ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK’ twitleri gibi” diye yazdı. Arınç ardından da 18 gün önce Güler’in attığı o twitleri yayınladı.

Arınç’ın o mesajları şöyle: