Bu fotoğrafı paylaştı, gözaltına alındı!

Fethullah Gülen’i ziyaret eden 12 AKP’linin fotoğrafını internet ortamında paylaşan bir kişi gözaltına alındı

Bu fotoğrafı paylaştı, gözaltına alındı!

Aksaray’da bir kişi, Fethullah Gülen’i ziyaret eden 12 AKP’linin fotoğrafını paylaştığı için gözaltına alındı!

Sözcü’den Veli Toprak‘ın haberine göre, Bir bankada çalıştığı öğrenilen E.Y adlı kişi, fotoğrafı kişisel soysal medya hesabından paylaştı. Aksaray’da Tarım Platformu toplantısına katılan bir kişiye de cep telefonundan bu fotoğrafı gönderdi. O kişi, cebine gelen fotoğrafı yanındakilere gösterdi.

Fotoğrafı görenler, durumu AKP Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’e aktardı. Garip gözaltı bu uyarıdan sonra gerçekleşti. CHP’li Mahmut Tanal, E.Y’nin AKP’li İlknur İnceöz’ün baskısıyla gözaltına alındığını savundu.

“AKP adaleti bu işte”

Tanal, yaptığı açıklamada “Skandalı hafta sonu öğrendim. Twitter hesabından da paylaştım. İnceöz, kendisini arayanlara ‘Vali ile emniyet müdürü ile görüştüm, fotoğrafını göndereni alacaklar’ demiş. Bu kişi iki gündür gözaltında” dedi. Tanal, Pensilvanya’ya gidip fotoğraf çektirenlerin serbest gezdiği bir ortamda, E.Y isimli vatandaşın gözaltına alınmasını ‘AKP adaleti bu’ diye eleştirdi. Tanal, “Ülkenin geldiği duruma bak. Bir garip adalet anlayışı. Böyle bir şey olabilir mi? Sen FETÖ’ye gittin mi, oturup çay içtin mi, sohbet ettin mi? Evet. Peki bunlara bir işlem var mı? Yok. Ama bu fotoğrafı cep telefonundan birilerine gönderen kişiyi gözaltına aldırıyorsunuz. Bunu nasıl izah edecekler” diye konuştu.