Bu da Halk Eğitim Merkezi Müdürü: Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın sosyal medyada kadın düşmanı ve gerici paylaşımının ortaya çıkmasının ardından benzer bir olay da Çanakkale’de yaşandı. Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan, eşiyle birlikte kullandığı Facebook hesabında, türbansız kadınları perdesiz eve benzeten ve Necip Fazıl’a atfedilen bir cümleyi paylaştı. Çanakkale Olay gazetesinden Burhan Mert Balcı‘nın... View Article

Bu da Halk Eğitim Merkezi Müdürü: Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın sosyal medyada kadın düşmanı ve gerici paylaşımının ortaya çıkmasının ardından benzer bir olay da Çanakkale’de yaşandı.

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan, eşiyle birlikte kullandığı Facebook hesabında, türbansız kadınları perdesiz eve benzeten ve Necip Fazıl’a atfedilen bir cümleyi paylaştı.

Çanakkale Olay gazetesinden Burhan Mert Balcı‘nın haberine göre, Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Mustafa Özcan’ın kendi sosyal medya hesabından yaptığı, kadınların giyim tarzına yönelik paylaşımı tepki çekti. Özcan, kara çarşaflı bir kadının elinde taşıdığı pankart görselini paylaştı. Görseldeki “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ise ya satılıktır ya kiralık” cümlesi dikkat çekti.

Bir eğitim kurumunun başında yönetici olarak sorumluluk üstlenen bir kişinin bu paylaşımı tepkilere yol açtı.

“Aylar yıllar önce paylaşmıştım”

Haberin basında yer alması üzerine Mustafa Özcan, yine Facebook’tan yaptığı açıklamada, söz konusu paylaşımı İstanbul’da şortlu hemşirenin tekmelenmesi olayından sonra değil, aylar önce yaptığını belirterek kendini savundu. Özcan açıklamasında, herkesin hayat tarzına saygılı olduğunu da iddia etti.

halk-egitim-merkezi-muduru-ortusuz-kadin-perdesiz-eve-benzer-190370-1.

http://gazetemanifesto.com/2016/09/25/bu-paylasimi-yapan-kisi-cihatci-orgut-uyesi-degil/