Brüksel saldırganı ‘şapkalı adam’ yakalandı

Belçika’da dün yakalanan Mohamed Abrini’nin Brüksel Havalimanında kameralara takılan ‘şapkalı terörist’ olduğu açıklandı.

Brüksel saldırganı ‘şapkalı adam’ yakalandı

Belçika’da dün yakalanan ve Paris saldırılarının sorumlusu olmakla suçlanan Mohamed Abrini’nin Brüksel Havalimanında kameralara takılan ‘şapkalı terörist’ olduğu açıklandı.

Belçika federal savcılığı dün Mohamed Abrini ile beraber üç teröristi daha aynı suçlamayla tutukladı. Brüksel’deki Maelbreek metro istasyonu saldırısında yer alan ikinci kişi Osama K. olarak tespit edildi.

22 Mart’ta Brüksel havalimanı ve metro istasyonunda düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybederken, 270 kişi yaralanmıştı. Havalimanında iki intihar saldırganı üzerilerindeki bombaları patlatırken, şapka takan ve beyaz ceket giyen üçüncü şüpheli kaçmayı başarmıştı. Teröristin geride bıraktığı bomba kontrollü şekilde patlatılmıştı.

Avrupa’nın en çok aranan adamı olan Abrini’nin Paris katliamından iki gün önce Brüksel Havalimanının canlı bombası Abdeslam ile birlikte bir benzin istasyonunda çekilen kamera kayıtları bulundu. Kamera kayıtlarında kullandıkları aracın 130 kişinin katledildiği Paris katliamın aracı olduğu belirlendi.

Federal Büronun yaptığı açıklamalara göre Abrini ve Abdeslam‘ın ortak kiraladıkları daire Paris suikastçıları tarafından da kullanılmış. Abrini’nin parmak izleri ve DNA’sı Brüksel’deki iki dairede daha bulundu. Dairelerden bir tanesinin Brüksel katliamları için hazırlanan bombaların imalat atölyesi olduğu belirlendi. Bu daireden yola çıkan 3 suikastçıdan ikisi canlı bomba ile havalimanında patlamaya sebep olmuştu.

Abrini önümüzdeki günlerde Fransa’ya teslim edilecek. Paris ve Brüksel saldırılarını IŞİD üstlenmişti.