Brookings Enstitüsü'nde Erdoğan adına "çöpçatanlık" yapan kimdi?

Erdoğan'ın ABD'li düşünce kuruluşu Brookings'te yaptığı konuşmanın, Türkiye'den "hatırlı bir kişinin ricası üzerine" ayarlandığı iddia edilmişti.

Brookings Enstitüsü'nde Erdoğan adına

ABD’deki Brookings Enstitüsü’nde Erdoğan’ın konuşması için kurumla Doğan Grubu’nun iletişime geçtiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olaylı ABD gezisinin yankıları sürüyor.

Erdoğan’ın ABD’li düşünce kuruluşu Brookings’te yaptığı konuşmanın, Türkiye’den “hatırlı bir kişinin ricası üzerine” ayarlandığı iddia edilmişti.

tayyip-erdogan-aydin-doganGazeteci İlhan Tanır, Haberdar’daki köşesinde bu ricacının Doğan Grubu olduğunu iddia etti. İddianın sahibi ise, uzun yıllar Brookings Türkiye Masası’nı yönetmiş olan Ömer Taşpınar.

Tanır’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Soru şu: Doğan Grup bu telefonu açtıysa, ki öyle görünüyor, neden Erdoğan’a böyle bir ‘yardım’ yapma ihtiyacı duydu? Bu ricayı yaparken, gazetecilere soru sordurulmaması gerektiğini de söyledi mi? Yoksa bu harika fikir sadece Brookings’in sabah kalktığında aklana düşen bir fikir miydi?

Bunun yanısıra Brookings bundan ne kazandı?

Doğan Grup’un bu rica ile kazanacağını tahmin etmek güç değil. Doğan Grubu, yaptığı yayınlara bakıldığında, oldukça evcilleşmiş bir yola girmiş duruyor. Sayfalarında ‘eleştirel’ haber bulmak güçleşti artık.

Gazetenin en okunulan Ahmet Hakan’ı olan saygım büyüktü. Kendisi hakkında 2009 yılında, o zaman Hürriyet Daily News’de yazarken, İngilizce olarak ‘Bizim daha çok Ahmet Hakan’lara ihtiyacımız var’ demiştim. Son zamanlarda Hakan’ın kaleminde de büyük değişiklikler görülüyor. Bunca iyi bir kariyeri Ahmet Hakan da mı çizmeye hazır?

Bir de Brookings ne kazandı bu işten? İtibarını zedelemekten başka?

Bakalım Brookings, 30 saat kadar önce olan olaylar hakkında ne zaman bir açıklama yapacak. Doğan Grubu ne diyecek.

Takip ediyoruz.