Bozdağ'dan seviyesiz açıklama: Sütü bozuklar, kanı bozuklar

Bozdağ, Türkiye kökenli parlamenterler için ‘sütü bozuk’, ‘kanı bozuk’ ifadelerini kullandı.

Bozdağ'dan seviyesiz açıklama: Sütü bozuklar, kanı bozuklar

Alman meclisinin ‘Ermeni soykırımı’nı tanımasını eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye kökenli parlamenterler için ‘sütü bozuk’, ‘kanı bozuk’ ifadelerini kullandı.

Bozdağ İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen 11’inci Ceza Hukuk Günleri programında yaptığı konuşmada, ‘Ermeni soykırımı’nın ‘açık ve tartışmasız bir iftira’ olduğunu savunarak, Türkiye’nin tarihinde ‘yüzünü kızartacak bir icraat’ olmadığını söyledi.

Almanya’ya kendi tarihiyle yüklenip, “Bizim milletimizin geçmişinde Almanya’nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktur” diyen Bozdağ, sözü oylamada ‘Ermeni soykırımı’nın tanınması yönünde oy veren Türkiye kökenli parlamenterlere getirerek: “Almanya’da parlamentoda pek çok sayıda Türk kökenli milletvekili de var. Tabii çok ilginçtir. Nasıl bir karakter, nasıl bir fıtrat onu da anlamış değilim. Kendi anasına, babasına, içinde çıktığı milletine, ecdadına, tarihine insan bu kadar nasıl düşman olabilir?” diye konuştu.
‘Kanı bozuk, sütü bozuk’
Almanları tanıdığını, Alman parlamenterlerin Türkiye’ye dönük hesapları nedeniyle bunu yaptıklarını savunan Bozdağ, eleştiri dozunu hayli artırıp şunları söyledi: “Bu tür sütü bozuklar, kanı bozuklar Türkiye’yi de Türk milletini de temsil edemezler. Bizim hakkımızda söz söyleyemezler. Onlar ancak Almanya’nın menfaati hakkında söz söyleyebilirler. Biz onları iyi tanıyoruz. Bundan sonra da çok iyi tanıyacağız.”
Bozdağ’ın “sütü bozuk” olarak tanımladığı Cem Özdemir, kararın Türkiye karşıtı bir girişim olmadığını savunarak şunları söylemişti: “Alınan kararın sebebi şu: O dönem Alman diplomatları olan bitenleri takip etti. ‘Bir soykırım oluyor, insanlar yurdundan oluyorlar, Suriye’de çöle gönderiliyorlar, bunu engelleyelim’ dediler. Ama Reich hükümeti müdahale etmedi. Dolayısıyla bizim de omuzlarımıza suç yüklenmekte. Başka bir ülke hakkında karar vermek gibi bir niyetimiz yok. Biz, bizden söz ediyoruz. Bunu da kimse yasaklayamaz, engelleyemez.”