Bozdağ'dan şaka gibi 'FETÖ' sanığı savcı açıklaması: Burada kötü niyet yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet gazetesi operasyonunu yürüten savcının 'FETÖ' sanığı olduğunun ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı.

Bozdağ'dan şaka gibi 'FETÖ' sanığı savcı açıklaması: Burada kötü niyet yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet gazetesi operasyonunu yürüten savcının ‘FETÖ’ sanığı olduğunun ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı.

Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de doğruladığı skandalla ilgili olarak, “Kötü niyetin olmadığını söylemek isterim.” diye konuştu.

“Talihsizlik ama kötü niyet yok”

Bozdağ, açıklamasında “Bir davadan yargılanan kişiye bu davanın verilmesi talihsizlik. Keşke böyle bir görevlendirme yapılmasaydı. Başka birisi de pekala yapabilirdi. Bizim savcıları değiştirme görevimiz yok. Tamamen başsavcılığın yetkisinde. Burada da kötü niyetin olmadığını söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

“Soruşturma açılmadı” dedi ama…

Bakan Bozdağ, Savcı Murat İnam’ın ‘FETÖ’den yargılandığını ortaya çıkaran gazeteci Barış Pehlivan’a soruşturma açıldığı iddiasıyla ilgili de, “Haberi yapan gazeteciyle ilgili herhangi bir soruşturma ya da ifadeye çağırma olmadığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcımızın bana ilettiği bilgi” diye konuştu. Ancak Pehlivan, Bozdağ’ın açıklamalarının doğru olmadığını, soruşturma açıldıktan sonra kamuoyu baskısıyla geri çekildiğini kaydetti.

Konuyla ilgili Birgün‘e konuşan Pehlivan, savcılık tarafından arandığını belirterek, “Adalet bakanı doğruyu söylemiyor. Bana 2016/131028 dosya numarasıyla soruşturma açıldı. Bakan Bozdağ’ın açıklamasından sonra bu soruşturmayla ilgili tebligatı getirecek olan polis memurunu tekrar aradım. Gelecek miyim diye sordum. Kendisi dedi ki: Beni aradılar savcılıktan sehven bir işlem yapıldığını ve tebligatı geri istediklerini söyledi.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2016/11/03/bunu-soyleyen-basbakan-yardimcisi-cumhuriyet-operasyonunu-yuruten-savci-feto-sanigi/