Böyle olur Kılıçdaroğlu'nun gençlik kolu başkanı: Deniz Gezmiş anmasında komünistleri hedef gösterdi

CHP gençlik kolları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmaya kalktı, gençlik kolları başkanının sözleri tepki çekti.

Böyle olur Kılıçdaroğlu'nun gençlik kolu başkanı: Deniz Gezmiş anmasında komünistleri hedef gösterdi

CHP Kocaeli gençlik kolları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için tören düzenledi. Törende konuşan gençlik kolları başkanının sözleri ise tepki çekti.

Törende konuşan CHP gençlik kolları başkanı Murat Erinç, “Özgürlükçü, liberal ve Kürtçü tavır takınan, Atatürk’ü ‘burjuva’ diye eleştirmeye kalkan vatan hainleriyle kol kola giden komünist ve tehlikeli oluşumlardan uzak durun” dedi.

Deniz Gezmişleri anarken “komünist ve tehlikeli oluşumlardan uzak durun” açıklaması

CHP Kocaeli gençlik kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 44’üncü yılında Sabri Yalım Parkı’nda önceki akşam anma töreni düzenledi. Törende konuşan CHP gençlik kolları başkanı Murat Erinç, “Özgürlükçü, liberal ve Kürtçü tavır takınan, Atatürk’ü ‘burjuva’ diye eleştirmeye kalkan vatan hainleriyle kol kola giden komünist ve tehlikeli oluşumlardan uzak durun” dedi.

İdeolojisi karmaşası yaşayan “Yeni CHP’li” gençlik kolları başkanı

Törende konuşan CHP gençlik kolları başkanı Murat Erinç, idam sehpasındaki son sözleri “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!” olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anarken şunları söyledi:

“Günümüzde tek adamcılık zihniyetinde ve diktatöryel eğilimleri olan şahıs, Denizleri biraz incelese, bu ülkenin geleceği için nasıl bir mücadele verdiğini anlasa bu kadar acımasız olmazdı. Denizleri ve onların kuşaklarını Atatürkçülerden uzaklaştırmaya çalışan kendine ‘sol’ diyen örgütlere buradan seslenmek istiyorum. Özgürlükçü, liberal ve Kürtçü tavır takınan, Atatürk’ü ‘burjuva’ diye eleştirmeye kalkan vatan hainleriyle kol kola giden komünist ve tehlikeli oluşumlardan uzak durun.”

Törene; CHP Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve partililer katıldı.