Böyle olur AKP demokrasisi: Çakıcı serbest kalacak iddiası

Mafya lideri Alaattin Çakıcı’nın tahliye olacağı iddia edildi.

Böyle olur AKP demokrasisi:  Çakıcı serbest kalacak iddiası

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde cezası infaz edilen mafya lideri Alaattin Çakıcı’nın, dün çıkartılan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK ) ile tahliye edileceği iddia edildi. Mafya liderinin avukatı Can Sevinç geçtiğimiz ay Bolu’ya nakledilen Çakıcı’nın tahliye edilmesi için gerekli belgeleri Cumhuriyet Başsavcısına sunarken, Sevinç Çakıcı’nın tahliye olması için hiçbir engel olmadığını iddia etti.

Mahkûmlara tahliye yolunu açan Kanun Hükmünde Kararname’den faydalanmak için sabah erken saatlerde Bolu F Tipi Cezaevi’ne gelen Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç müvekkili ile görüştükten sonra kanundan yararlanmak için girişimlerde bulundu. Can Sevinç, Alaattin Çakıcı’nın tahliyesi ile ilgili olarak, “Şu an biz de net cevap alamadık. Dosya infaz savcılığında. Her türlü kurumdan cevap bekliyoruz” dedi.

Sevinç basına yaptığı açıklamada Çakıcı’nın Edirne’de bulunduğu sırada 11 günlük hücre cezası aldığını ancak sağlık durumunun buna elverişli olmadığını ifade etti. Ayrıca Çakıcı’ya verilen görüşme yasağının da Edirne Cezaevi Savcısı tarafından verildiğini ifade eden Sevinç, bu savcının “FETÖ’cü” olduğunu ifade etti.

AKP mafya liderlerini himaye mi ediyor?

Çakıcı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuyla ilgili mektup yazdığı da öğrenilirken, mektupta cezaevi kurumlarında bulunan kişileri şikayet eden ifadeler olduğu öğrenildi. Çakıcı ile beraber birçok kişinin de tahliye edilmesi beklenirken, AKP’nin özellikle mafya liderlerine dönük son yıllardaki himayeci tavrı dikkat çekiyor.

Daha önce Ergenekon davasında da suçlanan ve farklı eylemlerden ötürü suçlu bulunan mafya lideri Sedat Peker de cezaevinden çıktıktan sonra Erdoğan’ı savunur hale gelmişti. Peker geçmişte Erdoğan karşıtı ifadelerle gündeme gelirken, cezaevinden çıktıktan sonra Erdoğan’ı savunması ve aydınları tehdit eder ifadeler kullanması dikkat çekmişti.

Devletteki son tasfiyelerin ardından emniyette ve MİT’te Fethullahçı’lar devletten silinirken, yerine geçmişte kullanılan unsurların yerleşeceği söz ediliyor. Bu unsurların bir kısmının geçmişte “Gladio organizasyonunda” bu tip çetelere görev verdiği bilinirken, önümüzdeki dönemde bu çetelerin etkinliklerini arttırıp arttırmayacağı merak konusu.

Son çıkartılan KHK ile ceza infaz yasasında değişiklikler yapılırken, cezasını bitirmesine iki yıl kalan mahkumlar iyi halleri bulunursa tahliye edilecekler.