"Bombacıları Avrupa'ya Türkiye gönderdi"

Ürdün Kralı Abdullah, Türkiye'yi bilerek teröristleri Avrupa'ya göndermekle suçladı.

Ürdün Kralı Abdullah, Türkiye’yi bilerek teröristleri Avrupa’ya göndermekle suçladı.

Londra merkezli Middle East Eye (MEE) “Kral Abdullah, Erdoğan’ın planının ve stratejisinin bir parçası” ifadeleriyle, Kral Abdullah’ın 11 Ocak tarihinde Washington’da Amerikan politikacılarıyla görüşme protokolüne dayanarak verdiği haberinde “Teröristlerin Avrupa’ya bilerek gönderilmesinin bilinçli bir politika olduğuna” değindi.

Protokole göre, Ürdün Kralı Abdullah Türkiye’yi petrol ticareti karşılığında IŞİD’e yardım ettiğini iddia ediyor. Kral Abdullah “IŞİD ile mücadelede Türkiye stratejik problem oluşturmaktadır. Türkiye Suriye’de tamamıyla dinci bir rejim getirmek için çaba göstermektedir. Biz Ürdün olarak IŞİD’le mücadele için çabalıyoruz ancak Türkiye bizim tarafımızda değil” dedi.

Kral Abdullah “Türkiye sadece Suriye’deki İslamcı grupları desteklemiyor, Somali ve Libya’daki İslamcı gruplara da destek veriyor. Radikalleşme Türkiye’de üretilmekte” ifadelerini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh Kral Abdullah’ın açıklamalarını destekleyerek “Rusya’nın IŞİD’i bombalaması, Suriye’nin kuzeyindeki koridorların kapanmasının ardından Türkiye bilerek sığınmacıları Avrupa’ya gönderdi” şeklinde açıklamada bulundu.