Bolu'da 10. Yıl Marşı'na yasak geldi

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü 10.uncu Yıl Marşı'nı yasakladı

Bolu'da 10. Yıl Marşı'na yasak geldi

Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz, dün Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında, okullarda 10. Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdi.

21 Mart 2016 tarihinde Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü iken Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Cengiz, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar tarafından yazılan ve Cemal Reşit Rey tarafından 1933 yılında bestelenen, 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun onuncu yıl kutlamaları için düzenlenen yarışmada seçilen marşın, bundan böyle okullarda yapılacak yıl sonu etkinliklerinde okunmamasını, aksini yapanlar hakkında işlem yapacağını okul müdürlerine duyurarak talimat verdi. Müdür Cengiz, marşın aynı zamanda kendi bulunduğu ortamlarda kesinlikle çalınmaması ve söylenmemesi konusunda uyarıda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in bu kararı dün Milli Eğitim Müdürlüğü binasında İş Güvenliği konulu toplantıda okul müdürlerine verdiği ve hatta konunun basına sızması halinde de okul müdür ve öğretmenler hakkında işlem yapacağı konusunda da korkuttuğu öğrenildi.

100. Yıl Marşı’nı yazacaklarmış

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, “Yapılan haber doğrudur, böyle bir açıklamada bulundum. 10. Yıl Marşı artık geçmişte kalmıştır, biz geçmişle ilgilenmiyoruz. Önümüze bakıyoruz ve 2023’de 100. Yıl Marşını yazacağız.” sözlerini kullandı.