Bolu valisi hızını almadı, kendisini protesto edenlere inceleme başlattı

Bolu valisi, CHP vekilleri ile ilgili inceleme başlattı.

Bolu valisi hızını almadı, kendisini protesto edenlere inceleme başlattı

Bolu’da ‘ideolojik olduğu’ gerekçesiyle 10’uncu Yıl Marşı’nın okullarda çalınmasını yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Vali Aydın Baruş’u protesto eden CHP’li milletvekillerine inceleme başlatıldı.

CHP il teşkilatı ve bazı eğitim sendikaları, geçen pazartesi günü sözlü talimatla 10’uncu Yıl Marşı’nın okullarda çalınmasını yasaklayan Cengiz’i  protesto etmişti.

Grubun müdürlük kapısına siyah çelenk bırakmasına izin vermeyen polis gaz kullanmış, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve çok sayıda kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.

Geçen salı günü kente giden 30 CHP milletvekili, önce aynı noktada yapmış, aralarında Gürsel Tekin ve Muharrem İnce’nin de bulunduğu milletvekilleri, yaklaşık 400 kişilik grupla valilik önüne yürüyerek Baruş’u da protesto etmişti. Basın açıklaması sonrası İnce, Baruş’u ‘Erdoğan’ın valisi’ sözleriyle eleştirmişti.

Vali, CHP’li vekillerin yaptığı yürüyüş ve açıklamaya ilişkin inceleme başlattı. Emniyet, valilik merdivenlerinde yapılan basın açıklamasıyla ilgili tutanak tutup savcılığa gönderdi.

İzinsiz yapıldığı gerekçesiyle savcılık tarafından incelemeye alınan söz konusu gösteri hakkında suç unsuruna rastlanması durumunda soruşturma açılacak.