Bolivyalı komünistlerden, Morales ve Küba çağrısı

PCB'nin 66. kuruluş yıldönümünde yapılan konuşmalarda gündem, 21 Şubat'taki referandum ve Küba idi.

Bolivyalı komünistlerden, Morales ve Küba çağrısı

communist-party-boliviaBolivya Komünist Partisi (PCB) üye ve dostlarını, Devlet Başkanı Evo Morales’in bu görev için yeniden aday olabilmesinin önünü açacak referandum kampanyasını destekleme ve Küba’ya yönelik ABD ablukasının da tümden kaldırılması için uluslararası alanda sürdürülen mücadelenin de devam ettirme çağrısında bulundu.

PCB’nin 66. kuruluş yıldönümünde konuşan Merkez Komitesi’nin birinci sekreteri Ignacio “Nacho” Mendoza, ABD’nin Küba topraklarındaki Guantanamo’da yasa dışı şekilde kurduğu deniz üssünün kaldırılmasını istedi.

Mendoza, konuşmasında, PCB’nin ilk görevinin 21 Şubat’ta yapılacak referandumda “evet” kampanyasını desteklemek olduğunu da ifade etti.

Küba’nın Bolivya’daki diplomatik misyonunun başındaki Erik Valdes ise, Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin tebrik mesajını okudu. Valdes, Küba’nın PCB’nin tarihsel toplumsal devrimin ilerletilmesi mücadelesinde daha büyük başarılar elde edeceğine olan inançlarını vurguladı.

Küba Komünist Partisi’nin PCB’ye mesajında, Bolivya Komünist Partisi’nin 1950’den bu yana Bolivya işçi sınıfının toplumsal adalet ve ulusal bağımsızlık mücadelesinde öncüsü olduğu belirtilirken Parti’nin ve güçlü önderliğinin Devlet Başkanı Evo Morales’in öncülüğündeki devrimci sürecin güvenilir bir müttefiki olduğunun altı çizildi.