Bolivya’da referandum sonuçları merakla bekleniyor

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in dördüncü kez devlet başkanı seçilmesine imkan tanıyacak anayasa değişikliği için düzenlenen referandumun sonuçları bekliyor.

Bolivya’da referandum sonuçları merakla bekleniyor

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’in dördüncü kez devlet başkanı seçilmesine imkan tanıyacak anayasa değişikliği için düzenlenen referandumun sonuçları bekliyor.

2020 yılında görev süresi sona erecek olan Morales, reformları tamamlamak için zamana ihtiyaç duyduğunu belirterek referandum düzenlenmesini talep etmişti. 10 yıldır görevde olan eski koka çiftçisi Morales’in dördüncü defa devlet başkanı seçilmesine imkan sağlayacak referandumun sonucu ile ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunulmazken, özellikle Morales’e desteğin yüksek olduğu kırsal kesimlerde oyların sayım işleminin oldukça yavaş ilerlediği belirtildi.

Morales, ülkedeki yoksul yerlilerden büyük destek aldığını belirtirken, muhalefet üst üste dört dönem başkanlığın demokratik olmadığını savunuyor.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde, 2006’dan bu yana görevde olan Eva Morales, 2025 sonuna kadar görevde kalabilecek.