BMİS, Renault ve esnek çalışma için yürüdü

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Bursa Şubesi üyeleri Renault'ta işten çıkarmaları ve esnek çalışma yasa tasarısını protesto için yürüyüş yaptı. Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Belki saldırıya uğrayabiliriz ama biz o mücadele yolunu açacağız" dedi.

BMİS, Renault ve esnek çalışma için yürüdü

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Bursa Şubesi üyeleri  Renault’ta işten çıkarmaları ve esnek çalışma yasa tasarısını protesto için yürüyüş yaptı. Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Belki saldırıya uğrayabiliriz ama biz o mücadele yolunu açacağız” dedi.

Bursa’nın Mudanya ilçesi Prysmian Group Kablo ve Sistemleri Fabrikası önünde yaklaşık 100 kişilik Birleşik Metal İş sendikasına üye işçi toplandı. İşçiler, Renault Fabrikası’nda 22 arkadaşlarının işten çıkartılmaları ile “Esnek Çalışma Yasa Tasarısı’nı protesto için Mudanya Sahili’ne kadar yürüdüler. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe katılan işçiler, “Kiralık işçiye hayır’, “Kıdem tazminatı haktır, vazgeçilemez” sloganı attı.

Basın açıklaması yapan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, hükümetin meclise sevk ettiği özel istihdam büroları eliyle işçi kiralama adı altında köleleştirme ve yeni esnek çalışma modellerini içeren yasa tasarısına sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtip, “Bizler, bugün kölelik diye adlandırılan kiralık işçiliğe mahkum edilmek istemiyoruz. 80 yıldır bu ülkede alnımızın akıyla kazandığımız, çocuklarımıza bırakmak zorunluluğumuz olan kıdem tazminatını sahiplenmekle yükümlüyüz.

Sesimiz kısılana kadar insanlara sorunlarımızı anlatmaya çalışıyoruz. Yasanın getireceği tehlikeleri anlatmaya çalışıyoruz. Bu ülkede metal işçileri mücadelenin öncüsüdür. Belki saldırıya uğrayabiliriz, ama biz o mücadele yolunu açacağız” dedi.

Renault’taki işten çıkarmalarla ilgili de Serdaroğlu şunları söyledi: “Bursa ağırlıklı olarak metal işçilerinin çalıştığı işçi kenti. Ankara üzerinden birtakım kara bulutların Bursa ve Kocaeli’ndeki işçi kentlerine doğru ciddi bir şekilde geldiğini anlatmaya çalışıyoruz. İnsanlara gözdağı veriyorlar. Ancak biz bu mesajı tersinden anlıyoruz. Siz ne yaparsanız yapın, biz sonuna kadar bu ülkede hakkımızı kullanacağız.”