BM Amerika Büyükelçisi Power'den skandal sözler: Rusya'nın acil çağrısı bir "oyun"

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'de rejim askerlerini vurması üzerine Rusya'nın talebiyle acil olarak toplandı.

BM Amerika Büyükelçisi Power'den skandal sözler: Rusya'nın acil çağrısı bir

Birleşmiş Milletler Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Samantha Power, ABD uçaklarının Cumartesi günü Deyr Ez-Zor’da Suriye Ordusu’nu bombalaması üzerine Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil toplantıya çağırmasını “numara” olarak nitelendirdi. Toplantının çıkışında açılama yapan Power, Rusya’nın sivilleri bombaladığından ve Suriye’nin IŞİD’in yükselişine göz yumduğundan bahsederek, toplantı çağrısı için “tribünlere oynama” ve “bu bir oyun” dedi.

Oldukça agresif bir konuşma yapan Samantha Power, Suriye Ordusu ABD uçakları tarafından bombalanmış olmasına rağmen, acil BMGK toplantısı için “Şu an burada niye toplanıyoruz? Sahada olup bitenler üzerinden bir saptırma yapıldığına inanıyorum. Eğer dikkatinizi dağıtırsanız sahada ne olup bittiğini anlayamazsınız. Bu bir büyücü hilesidir… Biz Rusya Federasyonu’nu Suriye ile acil toplantılar yapmak için cesaretlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.