Birko Karde Fabrikası'nda üretim durdu: 204 işçinin işine son verildi

Birko A.Ş, Karde Fabrikası'nda üretimi durdurdu, 204 işçinin işine son verdi.

Birko Karde Fabrikası'nda üretim durdu: 204 işçinin işine son verildi

Niğde’de faaliyet gösteren Birko A.Ş. Karde Fabrikası’nda üretime son verildiğini ve 204 işçinin iş akitlerinin sona erdirildiği açıklandı. İlde Ultaş iplik fabrikası da üretimi durdurduğunu ve işçilerin iş akitlerinin sona erdiğini duyurdu.

Birko A.Ş.’den konu ile ilgili Kamu Aydınlatma Platformu KAP’a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Birko A.Ş Yönetim Kurulunun 29.02.2016 tarih ve 159 sayılı toplantı kararı gereği, Karde Fabrikasında üretime son verilmesi ve aynı işyeri numarası bünyesinde bulunan personelden 204 kişinin yasal süreç sonunda iş akitlerinin sona erdirilerek, kadroların yeniden düzenlenmesine karar verilmiş olup, bu çerçevede İş Kanunun 29. Maddesi gereği konu; 29.02.2016 tarihinde İş Kurumu İl Müdürlüğüne, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne ve İşyerimizde yetkili Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi ile Niğde Şube Başkanlığı yazılı olarak bilgi verilmiştir.”

Birko A.Ş.’nin ardından Niğde Ultaş iplik fabrikası da üretimi durdurduğunu ve işçilerin iş akitlerinin sona erdiğini açıkladı.