BirGün, Özlem Özdemir’in söyleşilerine “belirsiz süreyle ara” verdi

BirGün gazetesi muhabiri Özleme Özdemir’in gazetedeki söyleşilerine “belirsiz süreyle ara” verdi.

BirGün, Özlem Özdemir’in söyleşilerine “belirsiz süreyle ara” verdi

BirGün gazetesi muhabiri Özleme Özdemir’in gazetedeki söyleşilerine “belirsiz süreyle ara” verdi. Gazeteci Özlem Özdemir Twitter hesabından bu kararı şu şekilde duyurdu:  “BirGün gazetesi yönetim kuruluyla yaptığımız görüşme sonunda; gazetedeki söyleşilerime belirsiz süreyle ara verilmesinin uygun olduğu tarafıma bildirilmiş olup, bir süre sonra tekrar değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.”

özlem özdemir

BirGün gazetesi Özlem Özdemir’in Pazar ekinde ve gazeteci Mine Kırıkkanat ile yaptığı röportaj için dilemişti. Açıklamada “Buradaki sorun ise hem soruda hem de yanıtlarda kullanılan, eleştiri sınırlarının dışında farklı algılanabilecek ifadelerdir. ‘Pazar Kahvaltısı’ konseptinin naifliği, bizi yazıyı gerekli incelemeye tabi tutmadan koyma rehavetine sokmuştur” denildi ve ardın da internet sitesinde değişiklik yapılmıştı.

Mine Kırıkkanat ise kendisiyle yapılan röportajdaki ifadeler nedeniyle BirGün gazetesinin özür dilemesine ilişkin Twitter’da açıklama yapmış, “Alıklık ve kabalıktan özür dilemek BirGün Gazetesi’ne yakışmadı. Özgürlükçü demokrasi derken, baskıya ve korkuya teslim oldu” mesajını yayımlamıştı.