Bir üniversiteye daha kayyum

Bursa'da 'paralel yapı'ya ait olduğu iddiasıyla Orhangazi Üniversitesi'ne mahkeme kararıyla kayyum atandı.

Bir üniversiteye daha kayyum

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paralel devlet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, bünyesinde Orhangazi Üniversitesi ve iki adet öğrenci yurdu bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına karar verdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile kayyum kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliğ edildi. Görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldı.

Üniversiteden açıklama

Üniversite’den yapılan açıklamada ise, okula kayyum atanmasının sözkonusu olmadığı öne sürüldü. Açıklama şöyle:

03.06.2016 tarihinde yazılı ve görsel medyanın internet sitelerinde yayınlanan haberde, Bursa Orhangazi Üniversitesi’ne kayyım atandığı iddia edilmiştir.

Yayınlanan bu haber gerçek olmayıp, kamuoyunu yönlendirmeye yöneliktir. Üniversitemize herhangi bir kayyım atanması söz konusu değildir. Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/331 Esas sayılı dosyasından verilen, 03.06.2016 tarihli ara karar ile Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfına tedbiren ve geçici bir süre kayyım atanmıştır.