Bir türlü çizdiremiyorlar: Liberallerin son kozu Erdoğan'ın davetli listesi

Haberdar.com internet sitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın St.Regis Oteli'nde katıldığı yemekli toplantının davetli listesindeki "skandalı" ortaya çıkardı.

Bir türlü çizdiremiyorlar: Liberallerin son kozu Erdoğan'ın davetli listesi

Eser Karakaş, Yavuz Baydar, Cengiz Aktar gibi liberallerin yazdığı Haberdar.com internet sitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın St.Regis Oteli’nde katıldığı yemekli toplantının davetli listesindeki “skandalı” ortaya çıkardı.

Erdoğan’ın ABD’de ciddiye alınmayacağını umut eden liberallerin beklediklerini bulamamaları karşısında işi “sinekten yağ çıkarmaya” kadar vardırdıkları görülüyor. Erdoğan ve danışmanlarının “şark kurnazlıkları” ise esasında bol bol malzeme sunuyor.

Davetli listesinde Erdoğan oyunu

İşin bir yönünde St.Regis Oteli’ndeki toplantının davetli listesindeki hemen ortaya çıkan kurnazlıklar göze çarpıyor.

Haberde, listenin ilk sayfasında Dr. Karen Donfried olduğu ancak Donfried’in yanına, sıfatı olarak “Başkan Obama’nın Özel Asistanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Kıdemli Genel Müdürü, German Marshal Fund Başkanı” dendiği açıklanıyor. Donfried’in Obama’nın eski özel asistanı olduğu ve 2 yıl önce o görevinden ayrıldığı, listede bu ayrıntını saklandığı ve halen danışman olduğu izlenimi verildiği söyleniyor.

Listenin ikinci sayfasında ise Julie Smith ismi örnek olarak gösteriliyor. Smith’in isminin yanına ise “ABD Başkan Yardımcısı Özel Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Yardımcısı” deniyor. Smith’in de, aynen Donfried gibi Joe Biden’in yardımcılığı pozisyonundan 2013 yılında ayrılmış bir isim olduğu ve artık yönetimde olmadığı ifade ediliyor.

Listenin üçüncü sayfasından ise Douglas Hengel ismi öne çıkartılıyor ve onun yanında da “ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji, Yaptırımlar ve Ticari İlişkiler Kıdemli Yardımcısı” sıfatı olduğu söyleniyor. Yine Hengel’in de, diğer isimler gibi ABD yönetimi için çalışmayı çoktan bıraktığı ve German Marshall Fonu’nda uzman olarak çalıştığı vurgulanıyor.

Yine listenin ilk sayfasından Vin Weber’in “ABD Eski Kongre Üyesi, Uluslararası İlişkiler Uzmanı” olduğunun yazıldığı habere taşınırken Weber’in eski Kongre üyesi olduğu ama aynı zamanda bu toplantının davetiyelerini THO adına dağıtan Mercury lobi şirketinin kıdemli çalışanı da olduğu söyleniyor. Yani Mercury lobi şirketi kendi organizasyonlarına kendi çalışanını getirdiği halde, Mercury isimlerini saklama ihtiyacı hissettikleri görüldüğü ortaya çıkıyor.

Liberallere düşen hayal kırıklığı

Bu durumun bir skandal olduğu tartışmasız. Ama liberallerin Erdoğan’ın üzerinin bir türlü görmek istedikleri şekilde çizilmediğini gördükçe bu noktaya kadar gelmiş oldukları da anlaşılıyor. Liberallerin hal-i pür melali ve cürümleri de buradan görülebiliyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/01/analiz-erdoganin-gorusmeleri-abdyi-etkiledi-mi/