Bir Türk cihatçı daha öldürüldü

Cihatçı Suriye’ye karşı savaştığı sırada, 9 Haziran tarihinde roketatar mermisiyle öldürüldü.

Bir Türk cihatçı daha öldürüldü

EÜAŞ’da termik santralde idare müdürü olarak çalışan 40 yaşındaki Nejat Çelik, yıllık izne ayrılarak Türkmen Dağı’na gitti. Cihatçı terörist Çelik, Sultan Abdülhamit han Tugayı saflarında Suriye’ye karşı savaştığı sırada, 9 Haziran tarihinde roketatar mermisiyle öldürüldü.

Cihatçı Çelik’in cenazesi törenle Suriye topraklarında defnedildikten bir süre sonra, ailesinin isteği üzerine mezardan çıkartılarak Zonguldak’a getirildi. Cenazeyi gören yakınları sinir krizleri geçirdi. Helallik alınmasının ardından Çelik’in cenazesi Muslu Merkez Camii’ne getirildi.

Yıllık izin alıp gitmiş

Nejat Çelik’in eniştesi Recep Kocabacak, cihatçı teröristin 9 Haziran günü roket mermisi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. Kocabacak, “Bizim tahminimiz üzerine 3 ay önce buradan ayrıldı. O bölgede olduğunu bilmiyorduk. Vatansever, dinine bağlı bir insandı. Ülkesi için milleti için orada yapılan eziyetleri gördüğü için böyle bir mücadeleye katılmayı arzu etmiş demek ki. Ve oraya gitmiş, katılmış. Üç aydan beri orada çatışmaların içerisinde mücadele veriyordu. Birçok çatışmaların içerisine girmiş. Son çatışmada roket mermisi isabet etmiş. Cepheye giderken böyle bir olay yaşamışlar. O esnada Nejat da şehit olmuş” dedi.

Cenaze Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçla taşınmış

Cenazenin Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Yamada Kampı’ndan yola çıktığını belirten MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ın, “Hatay İl Başkanımız, Yayladağı kaymakamımız ve Türkmen Dağı Genel Komutanı’nın girişimleri sonucunda şehidimizin naaşı Zonguldak’a getirilmek üzere gömüldüğü yerden çıkartılarak Yamada Kampı’ndan yola çıktı. Gece 03:00 gibi Zonguldak’ta olacak” sözleri Türkiye’deki idari kademe ile MHP’nin cihatçı çetelerle ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ankara’daki Türkmen Cephesi lideri

Cihatçı teröristin cenazesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Zonguldak’a getirildiğini ifade eden enişte Kocabacak, “Orada Yamada Kampı’nda şehitliğe defnedilmiş. Biz de bunu duyduğumuzda kardeşi Manisa’da yaşıyor. Kardeşini uçakla Hatay’a gönderdik. Ankara’da Türkmen Cephesi lideri ile görüştük. Oradaki Abdülhamithan Tugayı yetkilileri ile görüştük. Cenazenin oradan alınması konusunda oradan yardımcı oldular. Samandağ Kaymakamı ve oradaki Jandarma yetkilileri cenazenin alınmasında bize katkı sağladılar. Cenaze oradan çıkartıldı. Hatay Belediyesi’nin cenaze aracıyla gece saatlerinde buraya getirildi. Bize ‘Ben ayrılıyorum, gidiyorum. Hakkınızı helal edin’ dedi.

Devlet erkânı ve MHP saflarda

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesi Merkez Camii’nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Nejat Çelik’in yakınları katılırken,  cihatçı teröristlere AKP iktidarının, faşist kadrolar ve “devlet erkânı” arasındaki ilişkileri de artık saklamaya bile ihtiyaç duymadığı, yandaş basın organlarınca haberin veriliş şekliyle de ortaya çıktı.