Bir tehdit de Davutoğlu'ndan belediyelere

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DBP’nin elindeki belediyeleri hedef aldı.

Bir tehdit de Davutoğlu'ndan belediyelere

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DBP’nin elindeki belediyeleri eleştirerek, “Yatırım, hizmet, icraat, temizlik yok ama şiddet, çukur, barikat her türlü illegal yapı var” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla buluşmasında yaptığı konuşmada tehditlerini milletvekillerine yöneltirken Davutoğlu da belediyeleri hedef almış oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bir törene katılan Ahmet Davutoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) bazı belediyelerine ait rakamları paylaşırken Mardin Büyükşehir Belediyesi üzerinden DBP’li belediyelerin PKK’ye kaynak aktardığı imasında bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yatırım giderlerinin toplam giderlerinin içinde yüzde 7 olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: “Diğer şehirlerde yüzde 46. O zaman bu kaynaklar nereye aktarılıyor sormak gerekir. Doğu ve Güneydoğu’daki bir çok şehirde durum bu. Nusaybin kanalizasyon sorunu çözülebilirdi, Ömerli’nin içme suyu sorunu ortadan kaldırılabilirdi. Şimdi çıkmışlar ‘özerklik, özyönetim’ diyorlar. Soruyoruz, özerklik diyorsun ama vatandaşa harca diye verilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun. Vatandaş hizmet bekliyor, bu beyefendiler bunu yapmak yerine çukurlar kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar.”

Diyarbakır’da da, Van’da da, Hakkari’de de hemen hemen aynı benzer rakamların geçerli olduğunu ileri süren Başbakan, şunları anlattı: “Yatırım, hizmet, icraat, temizlik yok ama şiddet, çukur, barikat her türlü illegal yapı var. Buradan meydan okuyoruz. Teröristin kazması, greyderi, kamyonu, iş makinası bunlardan. Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri, bütün bu ihanetlerin hesabını verecekler.”