Bir istihbarat skandalı daha: İstiklal saldırısı da biliniyormuş

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın İstiklal saldırısından dokuz gün önce emniyet birimlerine ‘gizli’ ibareli uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Bir istihbarat skandalı daha: İstiklal saldırısı da biliniyormuş

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 19 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen canlı bomba saldırısından dokuz gün önce emniyet birimlerine ‘İstanbul’da turistik bölgede canlı bomba eylemi olabilir’ uyarısını içeren ‘gizli’ ibareli yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Saldırıda dört kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı.

Geçen yılın ekim ayında Ankara Tren Garı’nın önünde gerçekleşen canlı bomba saldırılarıyla ilgili olarak da müfettiş raporunda, polisin barış mitingine katılan kitleyi değil, yalnızca kendi personelini uyardığı ortaya çıkmıştı.

‘Turist veya güvenlik güçlerine yönelik çok büyük kapasiteli saldırı’

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre 10 Mart 2016 tarihli yazıda IŞİD’in Türkiye’de ‘etkili ve büyük bir saldırı’ yapmayı planladığı, IŞİD mensubu bir şahsın Türkiye’nin güneyinde, Gaziantep civarında veya başka bir yerde yabancı uyruklu şahıslar, turist veya güvenlik güçlerine yönelik ‘çok büyük kapasiteli bir saldırı’ planladığı belirtildi.

isid-istiklal-uyari1

Hedefte İncirlik ve turistik bölgeler var

Uyarı notunda Abdullatif Pusat El Farati kod adlı şahsın Gaziantep’teki Birleşmiş Milletler Ofisi, Kürt yurttaşların sahibi oldukları dükkânlar, güvenlik güçlerinin bulunduğu binalar, İncirlik’teki Amerikan güçleri, Antalya, İstanbul veya Ankara’daki turistlerin olduğu bölgelerde eylem yapmak üzere çok sayıda mühimmata sahip bir şebeke oluşturulduğu kaydedildi.

Şebekede güvenlik güçlerinin aradığı Hadhifa Afa Bara’a, Abdullatif kod adlı şahsın kardeşi olabileceği belirtilen Marwan isimli kişi, Abd El-Hakim, Muhammed Fatah, Abd al-Salam, Abu Maryam, Seifallah, hastanede çalıştığı belirtilen Abd-Alhamid Salah ve güvenlik güçleri tarafından daha önce yakalanan ve yakın zamanda serbest bırakıldığı ifade edilen Abu Jiyad kod adlı kişilerin bulunduğu ifade edildi.

isid-istiklal-uyari2

İsmi geçen kişilerin fotoğraflarına yer verildi

İsmi geçen kişilerin fotoğraflarının yer aldığı uyarı yazısında tespit edilen olası saldırganların fotoğraflarına yer verilerek, bu kişilere karşı dikkatli ve duyarlı olunması bilmesi gerekenler prensibine uyularak personelin bilgilendirilmesi, gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı alınan emniyet tedbirlerin gözden geçirilmesi istendi.

isid-saldirganlar

‘Savaş Yıldız sansasyonel eylemler yapabilir’

IŞİD mensubu Abu Jiyad kod adlı kişinin güvenlik güçleri tarafından daha önce yakalandığı ve serbest bırakıldığı bilgisine yer verilen yazıda, canlı bomba listesinde adı geçen ve yeşil kart sahibi olduğu ortaya çıkan Savaş Yıldız’ın da bulunduğu bazı isimlerin sansasyonel eylemler yapabilecekleri belirtildi.

Yıldız’ın, HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına bombalı saldırıda bombalı çiçek verdiği öne sürülmüştü.