Bir güvenlik trajedisi: Ankara Emniyet Müdürü 'çalıntı' araçla gezdi, kimse fark etmedi

Aracın Ankara'nın 513 noktasındaki MOBESE ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kameralarınca da tespit edilemediği iddia edildi.

Bir güvenlik trajedisi: Ankara Emniyet Müdürü 'çalıntı' araçla gezdi, kimse fark etmedi

Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine 17 Mart’ta başlayan Mahmut Karaaslan, üç gün boyunca ‘tebdil-i kıyafet’ ile güvenlik denetimi yaptı, Başkent caddelerinde çalıntı plaka takılı bir araçla dolaştığı, buna rağmen hiçbir polisin çevirmesine takılmadığı iddia edildi.

Karaaslan’ın, üç gün boyunca emniyetçe aranan ‘çalıntı’ plakalı araçla bin 400 MOBESE kamerası tarafından 24 saat izlenen bulvar ve cadde gibi ana arterlerde dolaştığı, 41 plakanın takıldığı araç hiç bir polis ekibince çevrilmediği, Ankara’nın 513 noktasındaki MOBESE ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kameralarınca da tespit edilemediği iddia edildi.

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, Mahmut Karaaslan 19, 20 ve 21 Mart günleri, çalıntı plaka taktığı araçla yaptığı ‘gizli’ denetimde hiçbir kontrol noktasında durdurulmamasına sinirlendi. Bu olaydan sonra Karaaslan’ın başta MOBESE’den sorumlu müdürler olmak üzere asayiş kontrollerini koordine eden polis şeflerini sert biçimde uyardığı belirtiliyor.

Türkiye çapında uygulanan ve MOBESE adı verilen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’nde sadece çalıntı ve adli makamlarca aranan araçlara ilişkin kayıtların tutulduğu öğrenildi.