Bir gözaltı haberi de Diyarbakır'dan: 'Seni kaybederiz!' diye tehdit edilmişti

Gazeteci Mürsel Çoban, özel harekat polislerince gözaltına alındı.

Bir gözaltı haberi de Diyarbakır'dan: 'Seni kaybederiz!' diye tehdit edilmişti

Türkiye’nin gündemine bugün gazetecilere yönelik baskı ve gözaltı uygulamaları damga vurdu. Ajanslara önce gündüz saatlerinde, Özgür Gündem Gazetesi için “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası kapsamında gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini üstlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkan Şebnem Korur Fincancı, gazeteci yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklandığı haberi düştü.

Akşam saatlerinde ise Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil, Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alındı. Canikligil’in TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açtığı bir hakaret davası kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

“Seni kaybederiz!” diye tehdit edilmişti, gözaltına alındı

Basına yönelik gözaltı ve baskı terörü son olarak ise gazeteci Mürsel Çoban’ın Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gözaltına alınmasıyla devam etti.

İlçede gezdiği sırada polislerce durdurulan Çoban’ın konusu bilinmeyen bir kapsamında ifade vermesi gerektiği belirtilerek, önce Sur Çarşı Karakolu’na götürüldüğü, burada bir süre tutulduktan sonra da TEM Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Çoban’ın daha önce de Sur’da özel harekat polislerince gözaltına alınmak istendiği ve “seni kaybederiz” denilerek tehdit edildiği öğrenildi.