Bir garip fotoğraf: Devlet belediye fetheder mi?

Diyadin ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren'in sosyal medya hesaplarından da paylaştığı bir fotoğraf ise en hafif deyimle "garip".

Bir garip fotoğraf: Devlet belediye fetheder mi?

11 Eylül sabahı 2 il, 24 ilçe ve 2 beldede toplam 28 belediyeye, “PKK/KCK” ve “FETÖ/PDY” örgütlerine yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında kayyum atanarak belediye başkanlarının yerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Kayyum olarak atananlar dün sabah saatlerinde görevlerine başladı.

Ancak Ağrı’nın Diyadin İlçe Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren’in sosyal medya hesaplarından da paylaştığı bir fotoğraf ise en hafif deyimle “garip”.

Kaymakam Çeviren, 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türk bayrakları astırdı. Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de Türk bayrağını sallarken çekilen fotoğrafı ‘Diyadin Belediyesi’ yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

Devletin bir belediye binasını adeta “fethetmişçesine” kendinden geçtiğini gösteren bu fotoğrafın karşısında keyiflenmenin bedelinin Türk ve Kürt halkları arasındaki mesafenin biraz daha açılmasından başka bir şeye yaramayacağı açık.

Diyadin’in DBP’li Belediye Başkanı Hazal Aras, bir süre önce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.