Bir Ankara katliamı belgeseli: Ah

10 Ekim 2015’te barış ve demokrasi eylemi için Ankara Gar Meydanı’nda buluşanlara yönelik bombalı saldırının belgeseli çekildi.

Bir Ankara katliamı belgeseli: Ah

10 Ekim 2015’te barış ve demokrasi eylemi için Ankara Gar Meydanı’nda buluşanlara yönelik bombalı saldırının belgeseli çekildi.

Mustafa Ünlü’nün imzasını taşıyan belgesel, saldırının en yakınında bulunan 25 kişiyle yapılan görüşmelerden oluşuyor.

kulturservisi.com’da yer alan habere göre; yönetmen Mustafa Ünlü, Ankara Katliamı konulu belgeseli için, “Görüştüğümüz 25 kişiden bazıları orada aile ferdini, yakınını, yoldaşını veya bir uzvunu kaybetti. Belgeselde, böyle bir vahşete şahit olmak ne demek, buna odaklandık. Belgesel, Ankara katliamında hayatta kalanların sonrasında yaşamlarını nasıl etkilediğini de yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Bu belgeselin, çalışma hayatının en zor işi olduğunu söyleyen Ünlü, “Patlama anında Ankara’da değildim. Orada olsaydım muhtemelen bu belgeseli yapamazdım. Patlamanın haberini almak bile beni çok yaraladı. Ama çekim süreci gerçekten zordu…. Yaşayanları birebir dinlemek çok zordu. Çekimlere hemen kasım ayında başladık. Dolayısıyla her şey daha çok sıcaktı. Buna rağmen, tüm zorluğuna rağmen, gördüklerini, yaşadıklarını anlattılar. Bu vahşetle empati kuramayanlara, mesela Konya’daki milli maçta saygı duruşunu yuhalayanlara yaşananları anlatmak istedik. Başkaları ölmesin diye 10 Ekim’de Ankara’da toplananların nasıl katledildiğini, buna şahit olmanın acısını, en yakından yaşamış kişilerin anlatımıyla aktaracağız” dedi.

“Ah” belgeselinin ilk gösterimi 24 Haziran’da Ankara’daki Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak. Sonrasında belgesel özel gösterim ve festivallerle yoluna devam edecek.