Bir AKP Türkiyesi fotoğrafı: Kolu koparıldı, KHK ile işten atıldı, polis saldırısına uğradı, gözaltına alındı

Veli Saçılık, bugün Nuriye Gülmen'in Ankara'daki direnişine katılırken gözaltına alındı.

Bir AKP Türkiyesi fotoğrafı: Kolu koparıldı, KHK ile işten atıldı, polis saldırısına uğradı, gözaltına alındı

“Hayata Dönüş” adlı operasyonda dozerle kolu koparılan, son çıkarılan KHK ile de işten atılan Veli Saçılık, bugün Nuriye Gülmen’in Ankara’daki direnişine katıldığı sırada gözaltına alındı.

Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen’in Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki direnişine katılan Saçılık, burada Gülmen’le birlikte gözaltına alındı.

Saçılık, gözaltı sonrası Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımlarla polisin işkencesine maruz kaldığını duyurdu.

Akademisyen Nuriye Gülmen ise 16 gündür sürdürdüğü direnişinde bugün 14. kez gözaltına alınmış oldu.

“Soru çalarak memur olmadım, kararname ile bırakmam”

Sabah RS FM’de Enver Aysever‘in programına katılan Veli Saçılık, ihraç kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. “İşimden hiçbir gerekçe olmadan çıkarıldım. Sabahtan maaşımı alayım dedim, baktım bloke koymuşlar.” diyen Saçılık, açıklamasında, “‘Bankada tutmayacağım, ayakkabı kutusuna koyacağım’ dedim önce, ödemediler. Sosyal medya baskısıyla ödemeyi yaptılar. Bu ay kızım ve eşimle aç kalmayacağım.”KHK ile işinden atılan Veli Saçılık: “Bizi açlıkla terbiye edemezsiniz. Biz aç olarak mevsimler boyu yaşarız. Siz onursuzluğunuzla yaşayın.” ifadelerini kullandı.

Kazandığı memuriyete soru çalarak gelmediğini kaydeden Sosyolog Veli Saçılık, “Hak ettiğim yeri, bir kararname ile de bırakmam. Bunun hesabını sormak için uğraşacağım. Zaten kolumu aldılar. İşimi de alarak beni kolsuz, kanatsız bırakmak istiyorlar. Ben baş eğmeyeceğim. Sadece toplumsal duyarlılık talep ediyorum” dedi.