Binali Yıldırım'dan tarihi inkar: FETÖ Ak Parti döneminde palazlanmadı

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen Cemaati’nin AKP döneminde palazlanmadığını ileri sürdü.

Binali Yıldırım'dan tarihi inkar: FETÖ Ak Parti döneminde palazlanmadı

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen Cemaati’nin AKP döneminde palazlanmadığını ileri sürüp, partisinin yönetiminde de cemaatle ilişkili kimsenin olmadığını söyledi.

Partisinin Afyon’da düzenlenen 25’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yapan Yıldırım, Meclis’teki araştırma komisyonunda bilgi veren eski genelkurmay başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün “2004 yılında uyardık” sözlerine tepki verdi.

“Eline silah almadıkça” dedi ama…

Binali Yıldırım, Cemaat için “İnsanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez” derken, ‘kırmızı çizgi’lerinin 17-25 Aralık 2013 tarihli rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunu kaydetti.

Yıldırım, “Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, ‘Siz bir şeyler yapıyorsunuz, biz anlamıyoruz ama sizin defterinizi düreriz’. Bunu mu söyleyelim? İnsanları öldürmedikçe, eline silah almadıkça terör örgütü muamelesi göremez.” dedi.

“FETÖ AK Parti döneminde palazlanmadı”

Yıldırım, partisinin siyasi çıkarlarının da gereğince o dönem özellikle yargı, emniyet ve ordu içindeki yapılanmasına müsaade Cemaat için “AKP döneminde palazlanmadıklarını” öne sürdü.

Yıldırım, şöyle devam etti: “FETÖ Ak Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütü Ak Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gayreti içinde göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi yanlışlarını örme gayreti içindeler. 1980’den 2013’e kadar bu eli kanlı terör örgütüne iki başbakan karşı çıkmış, mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan diğeri de kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. 60’larda, 70’lerde, 80’lerde, 90’larda Ak Parti yoktu ama sizin içinde olduğunuz partiler vardı. Neler yaptınız, hangi önlemi aldınız? Hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı Ak Parti iktidarı kadar mücadele etti? Görev yaptıkları dönemde üç maymunu oynayanlar şimdi ahkam kesiyorlar.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, iplerin koptuğu 2014 yılında yaptığı bir konuşmasında, bugün ‘FETÖ’ olarak adlandırılan yapıya ne istedilerse verdiklerini itiraf ettiği sözleri tarihsel bir belge olarak hafızalara kazınmıştı:

https://www.youtube.com/watch?v=8fx_mxPAbzc