Binali Yıldırım'dan OHAL şantajı: Başkanlık referandumu olursa kaldırırız

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in, başkanlık referandumuna gidilmesi halinde kaldırılacağını söyledi.

Binali Yıldırım'dan OHAL şantajı: Başkanlık referandumu olursa kaldırırız

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 21 Temmuz’da ilan edilen, 19 Ekim’de 90 günlüğüne uzatılan OHAL’in, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmesi halinde kaldırılacağını söyledi.

OHAL hakkında “2017’ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok” diyen Yıldırım, “Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, ‘OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı’ gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum” dedi.

Fatih Çekirge’nin Hürriyet’te yayınlanan ‘Başbakan’dan önemli açıklamalar’ başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Başbakan ‘Sağlık Zirvesi’nde konuşurken 2017’de OHAL’in kaldırılacağını söyledi. Bu elbette çok önemli bir haberdi. Bu sözüne de şöyle açıklık getiriyor: “Tabii hemen 2017’ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL’in kaldırılması düşüncesidir.” “Biraz daha açar mısınız?” “Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum.”