Binali Yıldırım'dan Cumhuriyet'e operasyon açıklaması: Bir çizgi de biz çekeriz

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonla ilgili AP Başkanı Schulz'un sözlerine tepki gösterdi.

Binali Yıldırım'dan Cumhuriyet'e operasyon açıklaması: Bir çizgi de biz çekeriz

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonla ilgili AP Başkanı Schulz’un sözlerine ilişkin, “Bugün biri kalkmış Cumhuriyet gazetesi kırmızı çizgimizdir diyor. O çizginin üstüne bir çizgi de biz çekeriz.” dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz dün Twitter hesabından “Murat Sabuncu ve Cumhuriyet’teki diğer gazetecilerin gözaltına alınması, Türkiye’de ifade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizginin bir kez daha aşılması anlamına geliyor” şeklinde tweet atmıştı.

AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un sözlerine “Bizim çizgimizi millet çizer. Siz bu konularda bu kadar hassas oluncaya kadar parlamentonuzda terör propagandasına hassas olun. O zaman kırmızı çizginiz neredeydi? Basın özgürlüğü diye mangalda kül bırakmıyorlar. Bırakın bu işleri. Dürüst olun.” diyerek tepki gösterdi.

“İdam cezası geriye işlemez”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sıkça dillendirdiği idam talebine de değinen Yıldırım, “Sayın Bahçeli bugün bu yönde bir açıklama yapmış. İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasada bir uzlaşma meselesidir” diyerek, şunları kaydetti:

“Diğer partilerle bir mutabakat sağlanırsa, milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Bunların cezasız kalmaması isteniyor. Bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmaması isteniyor. Bu feryada kulak tıkayacak değiliz. Bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve bu düzenlemenin geriye doğru işlemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alıp anayasa teklifimizi bu yönde yapacağız.”