Binali Yıldırım'dan 'çocuk yaşta evlilik' açıklaması: Seçim döneminde söz verdik

Başbakan Binali yıldırım, büyük tepki çeken cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Binali Yıldırım'dan 'çocuk yaşta evlilik' açıklaması: Seçim döneminde söz verdik

Başbakan Binali yıldırım, büyük tepki çeken cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili muhalefeti suçlayarak “Herkes bu sorunu çözmek için seçim döneminde söz verdi. CHP istismar aracı haline getiriyor” açıklamasını yaptı.

Çocuk yaşta evliliğe yasal meşruiyet kazandıracak önerge için “Bu tamamen maalesef gerçek dışı bir iftiradır.” diyen Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

“Olay şudur; yaşı tutmayan, reşit olmayan yaşta evlenenler var. Yasaları bilmiyorlar. Çocukları oluyor. Bir seferliğine bu mağduriyetin bitirilmesi için yapılan bir düzenlemedir. Herkes bu sorunu çözmek için seçim döneminde söz verdi. Bu düzenlemeyi her şeyde olduğu gibi CHP bunu istismar aracı haline geteirmeye kalktı. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Bundan sonra böyle evliliklere kesinlikle müsamaha edilmeyecek. Geçmişteki olaylarda anne perişan, baba hapiste, 3 bin aile mağdur. CHP’nin, sapıtma, saptırma faaliyetlerinden ibaret.”

Doların tırmanışı

“Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını saat 16.00’da yapacağız. Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Döviz kurlarında başlayan bu hareketliliğin devam ettiğini görüyoruz. Konuları değerlendireceğiz. Ama vatandaşlarımız rahat olsun. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili tereddüt yok! Yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı da tedbirsiz olmamızı da bu şartlar gerektirmiyor.”