Binali Yıldırım: Ya istiklal ya ölüm!

Başbakan Binali Yıldırım, Cizre'de yaşanan saldırıya ilişkin konuştu.

Binali Yıldırım: Ya istiklal ya ölüm!

Başbakan Binali Yıldırım, Cizre saldırısına ilişkin “11 şehidimiz var. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda dediği gibi ‘Ya İstiklal ya ölüm!” dedi.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın açıklaması yapan Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hain terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekun savaş açtık. Kurtuluş Savaşı’nda gazinin dediği gibi “Ya İstiklal, ya ölüm” ve 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kasteden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bugün dünyanın gıptayla izlediği büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri durmuyor. Milletimizin geleceği için, ülkemizin refahı için, 2023 hedeflerimiz için yılmadan bir yandan çalışacağız, eserler ortaya koyacağız, bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz