Binali Yıldırım 'FETÖ'nün ibadet bölümünde' kalanları takdis etti

Binali Yıldırım dün yaptığı bir konuşmada "Terör örgütünün ibadet bölümünde kalanlar hiç merak etmesinler. Onların hiçbir suçu yok." dedi.

Binali Yıldırım 'FETÖ'nün ibadet bölümünde' kalanları takdis etti

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu terör örgütünün ihanet içerisine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. İbadet bölümünde kalmış olanlar hiç merak etmesinler. Onların hiçbir suçu yok” dedi. Ancak bu ayrımın nasıl yapılacağına dair herhangi bir şeyden bahsetmedi. Örneğin eğer kişinin beyanı yeterli olacaksa bugüne kadar yapılan gözaltılar, tutuklamalar ve işten çıkarmalar için nasıl çözüm bulunacak? Bu soruların yanıtı bulunmazken, Binali Yıldırım’ın “terör örgütünün ibadet bölümünde” kalanların suçsuz olduğunu beyan etmesi dikkatleri çekti.

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye’de dün düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı’nda konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde ve sonrasında yaşananlara değinen Binali Yıldırım, konuşmasında gençliğin önemine vurgu yaptı.

“İbadet bölümünde kalanlar rahat olsun”

Başbakan Yıldırım, “Ne yaparsa yapsın, hangi yalanlara başvurursa başvursun hesabını verecek. Bu terör örgütünün ihanet içerisine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. İbadet bölümünde kalmış olanlar hiç merak etmesinler. Onların hiçbir suçu yok. Onlar halis duygularla yaptılar bu işi. Allah için yaptılar. İnsanlık için yaptılar. Onarın endişe etmesine lüzum yok. Onlar burada bedel ödemeyecek. Ama bu işin ticaretini yapan, yaptığı ticaretle ihanet yapan, darbeyi yapmaya kalkışanlar asla ve asla kimse bunları masum diye savunmasın. Bu millet uçurumun kenarından dönmüştür. Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır” diye konuştu.

Gençler ‘apolitik’ değilmiş…

Gençlerin sadece gelecek için değil, bugünün de en büyük teminatı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesinde yaşananları hatırlatarak şunları söyledi:
“Gençlerin apolitik olduğu hep söylenirdi. Ülkenin gündemiyle ilgilenmedikleri söylenirdi. Ama o gece, hayatının baharında, kimisi öğrenci, kimisi işçi, onlarca gencimiz, vatan, bayrak için gözünü kırpmadan canını verdi. Bir kez daha, Türk gençliğinin, ülke tehlikeye girdiğinde, millet tehlike içinde olduğunda neler yapabileceğini 15 Temmuz akşamında cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla, 79 milyon vatan evladıyla iftihar ediyoruz. Orada parti bayrağı yoktu. Sağ-sol, Alevi-Sünni ayrımı yoktu. Orada, aynı hedef, aynı gelecek için kalplerin çarptığı azimli bir toplum vardı.”