Binali Yıldırım başkanlık konusunda MHP'nin desteğinden emin konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen AKP 25. İstişare ve değerlendirme toplantısının kapanış konuşmasında açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım başkanlık konusunda MHP'nin desteğinden emin konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen AKP 25. İstişare ve değerlendirme toplantısının kapanış konuşmasında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda başkanlık konusunda Meclis’teki oy sayısının 330 veya 367 olabileceğine işaret eden Yıldırım bu yaptığı konuşma ile MHP’nin desteğinin olacağının sinyalini de verdi.

Bununla birlikte Yıldırım’ın Meclis’te 367 oy da olsa “son kararı millete götüreceğiz” demesi dikkatleri çekti.

Yıldırım’ın konuşmasının ilgili bölümü şu şekilde:

“Hem yeni anayasa, hem de başkanlık sistemine ilişkin çalışmalarımızı tamamladık. Yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük, istişareleri yaptık. En kısa zamanda Meclis’e getirmek ve yüce Meclis’in iradesine teslim etmek. Yüce Meclis teklifimizi görüşecek ve bu teklif milletin önüne gidecek. Meclisimiz ister 367, ister 330’la anayasa değişikliğini onasın, son kararı millete götüreceğiz. Artık Türkiye sistem tartışmasını bir kenara bırakması, enerjisini gücünü geleceği inşaa etmeye ayırması gerekiyor. Türkiye pek çok tehditle karşı karşıya. Bütün bunlar karşımızdayken, bir de sistemle ilgili tartışmayı sürdürürsek, ülkeyi geleceğe taşımakta zaman kaybı yaşarız.”