Binali Yıldırım: Muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisi veriyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, muhtar ve müftülere evlendirme yetkisini getirileceğini açıkladı.

Binali Yıldırım: Muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisi veriyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım AKP grup toplantısında, “Köy muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriliyor il ve ilçe müftüleri de resmi nikah kıyabilecek” dedi.

Yıldırım, “devrim” olarak nitelendirdiği adımı şöyle ifade etti:
AK Parti hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten bir parti olmaya devam etti. Birinci müjdemiz, İçişleri’nde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Yapılan düzenlemelerle evlenme, ölüm gibi nüfus olaylarında nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararı olmadan, yanlış yazılımda olan adlarını değiştirecek. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, değiştireceksiniz. Adınız hoşunuza gitmiyor, düzelteceksiniz. Muhtarlar ile il ve ilçe müftüleri evlendirme işlemlerini gerçekleştirebilecek artık”

24 saat dolmadan çark etti

Başbakan Yıldırım, düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özür mektubu gönderdiği Rusya’ya tazminat ödenmeyeceğini açıkladı. Yıldırım, dün akşam TRT’de katıldığı canlı yayında Rusya’ya gerekirse tazminat ödeyebileceklerini söylemişti. Yıldırım, bu sözlerinden bir gün geçmeden çark etti.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

Rusya ile yaşanan talihsiz gerilimin aşılması, hem ekonomik hem tarihi önemi olan ilişkilerimizin düzeltilmesi için yapıcı bir tutum izledik. Kriz istisna, normalleşme esastır. İsrail gibi Rusya ile atılan adımlar da normalleşme kararlılığımızın göstergesidir. İki lider arasındaki dolaylı temaslar nihayet sonuç verdi. Karşılıklı yazışmalar Türkiye ve Rusya arasındaki buzların çözülmesini sağlamış gözüküyor. Rusya’ya sadece üzüntümüzü bildirdik, tazminat sözkonusu değil.

‘Sadece Rusya ve Mısır’la sınırlı değil’
Türkiye’nin dış politikasına ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, Türkiye’nin Rusya ve Mısır’la olan ilişkilerine değinerek, “Bu dönem başta bir şey söyledim. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. Sadece Rusya ve Mısır’la sınırlı değil, Akdeniz’i ve Karadeniz’i çevreleyen bütün komşularımızla dosthane ilişkilerimizi geliştirmek en önemli hedefimiz, en önemli şiarımız olacaktır” dedi.