'Bin operasyon'cu Mehmet Ağar Darbe Komisyonu'nda TKP'ye saldırmayı ihmal etmedi

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuştu.

'Bin operasyon'cu Mehmet Ağar Darbe Komisyonu'nda TKP'ye saldırmayı ihmal etmedi

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, “Sol örgütler bizim sandığımızın tersine, zararsız, eline bıçak almamış insanlar çıktı” dedi.

Polis müdürlüğü ve siyasetçiliği zamanında “bin operasyon” yapmakla övünen ve Türkiye tarihinin en kanlı katliamları ile yargısız infazlarının sorumlusu olan Ağar, darbe girişimi hakkında dinlenmek üzere çağrıldığı Komisyon toplantısında “günah çıkartmaya” kalkışırken Türkiye Komünist Partisi’ni ise kirletmeye kalkıştı.

Ağar’dan sol analizi(!), TKP’ye kara çalma

“Ben şube müdürlüğündeyken sol örgütlerin ardında Rusya var sanırdım” diyen Mehmet Ağar, şöyle devam etti:

“Meğerse sadece TKP’yi desteklermiş SSCB. Bu örgütlerin ardında Batı varmış. Zaten sol örgütler de bizim sandığımızın tersine, zararsız, eline bıçak almamış insanlar çıktı. Kabul etmek lazım ki temiz fikir adamlarıydı. SSCB dağılınca da zaten TKP desteği çekildi.”

Ağar’ın sözleriyle Türkiye solunun tasnif edilmesi veya emir verdiği cinayetlerin sorumluluğundan kurtulması elbette mümkün değil. TKP’nin tarihsel konumu ve değeri de onun sözleriyle kirlenmez ancak yine de hep beraber yürüdükleri yolda bile ifade verirken sola ve özellikle de komünistlere özür dilermiş gibi yapıp kara çalmaya çalışması not edilmeli.

İlker Başbuğ katılmadı

Öte yandan, 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gelmesi planlanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.